Εντός των επόμενων 10 ημερών οι υπογραφές για τα αεροδρόμια

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εντός των επόμενων 10 ημερών οι υπογραφές για τα αεροδρόμια

Την ολοκλήρωση εννέα αποκρατικοποιήσεων μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2016 ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιος Πιτσιόρλας, σε ενημέρωση Τύπου για την πορεία των ιδιωτικοποιήσεων. Ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ παρουσίασε μια αισιόδοξη εικόνα για τις αποκρατικοποιήσεις κάνοντας λόγο για ισχυρά μηνύματα επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Ο ίδιος απεκάλυψε πως η συμφωνία με την Fraport για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια θα υπογράφει εντός των 10 επόμενων ημερών και πως από αυτή αναμένονται έσοδα 1.230 δισ. ευρώ και επενδύσεις ύψους 350 εκατ. ευρώ. Επίσης ο κ. Πιτσιόρλας ανέφερε πως η τελική ημερομηνία των προσφορών για τον ΟΛΠ είναι η 21η Δεκεμβρίου και πως οι υποψήφιοι είναι οι Maersk, Cosco και η International Container Terminal Services.

Όπως τόνισε ο ίδιος εκτιμά βαθύτατα τον υπουργό Ναυτιλίας Θεόδωρο Δρίτσα και πως μέσα απο την δημιουργική αντιπαράθεση μαζί του βρέθηκαν οι καλύτερες δυνατές λύσεις για το λιμάνι του Πειραιά και ειδικά για την Δραπετσώνα.

Αναφερόμενος στη ΔΕΣΦΑ είπε πως η SOCAR θα μεταφέρει τουλάχιστον το 16% σε εταιρεία με εμπειρία στην αγορά φυσικού αερίου και απεκάλυψε πως αύριο ξεκινά due diligence για το ποσοστό αυτό από δυο ξένες εταιρείες.

Επίσης ο κ. Πιτσιόρλας ανέφερε πως ο διαγωνισμός για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης θα δρομολογηθεί έως τις 8 Ιανουαρίου, πως ο διαγωνισμός για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα τρέξει στα μέσα Φεβρουαρίου, αλλά και πως μέσα στο ίδιο διάστημα θα υπάρξει νέα πρόταση για τον Αστέρα Βουλιαγμένης η οποία θα ικανοποιεί τα θέματα που έθεσε το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Ο κ. Πιτσιόρλας διευκρίνισε πως έχει ξεκινήσει η διαδικασία για το Ελληνικό και έχει οριστεί κεντρικός συντονιστής προκειμένου να επέλθουν βελτιώσεις στη σύμβαση. Ο ίδιος ανέφερε πως είναι σημαντικό πως ξεκινά διάλογος ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους επενδυτές και εκτίμησε πως στο πρώτο τρίμηνο 2016 θα ολοκληρωθεί η συζήτηση για να ακολουθήσει η αδειοδότηση. Για το εάν θα παρασχεθεί άδεια Καζίνο στον επενδυτή του Ελληνικού είπε πως αυτή είναι κυβερνητική απόφαση που θα ληφθεί εντός του 2016.

Ο κ. Πιτσιόρλας απεκάλυψε ακόμη πως η συζήτηση για την παράταση της σύμβασης του Ελευθέριος Βενιζέλος θα γίνει εντός των επόμενων μηνών και πως σε δεύτερη φάση θα εξεταστεί η πώληση του 30% που έχει το ΤΑΙΠΕΔ στο αεροδρόμιο. Ερωτηθείς για τον ΟΠΑΠ και την έκτακτη φορολόγηση του Οργανισμού είπε πως «όλοι οι επενδυτές θέλουν ενα σταθερό πλαίσιο που δεν θα αλλάζει».

Σε ερώτηση σχετικά με το νέο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων ο κ. Πιτσιόρλας τόνισε πως προσωπικά ο ίδιος δεν συμφωνεί με την λογική της άντλησης 50 δισ. ευρώ έως το 2030 και σημείωσε πως δομές όπως το ΤΑΙΠΕΔ και το ΤΧΣ που είναι ώριμες και λειτουργικές θα πρέπει να υπάρχουν σε αυτό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider