Στα «σκαριά» τσιπάκια και τμηματικά τέλη για τα ΙΧ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στα «σκαριά» τσιπάκια και τμηματικά τέλη για τα ΙΧ

Ηλεκτρονική «ταυτότητα» στα οχήματα σχεδιάζει να καθιερώσει το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να καταπολεμήσει τα φαινόμενα των ανασφάλιστων ΙΧ και της μη πληρωμής τελών κυκλοφορίας.

Παράλληλα, το οικονομικό επιτελείο προωθεί και την τμηματική πληρωμή των τελών κυκλοφορίας ανάλογα με τους μήνες που κυκλοφορεί το αυτοκίνητο. Έτσι ο ιδιοκτήτης ενός οχήματος θα μπορεί να πληρώσει το ποσό που αναλογεί στα τέλη κυκλοφορίας για έναν ή τρεις μήνες. Το μέτρο αυτό αναμένεται να εφαρμοστεί και στα οχήματα με ξένες πινακίδες που εισέρχονται στη χώρα.

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του οικονομικού επιτελείου, οι ιδιοκτήτες ΙΧ με την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας θα προμηθεύονται δωρεάν ένα ειδικό αυτοκόλλητο, στο οποίο θα είναι ενσωματωμένο ένα τσιπάκι με όλα τα απαραίτητα στοιχεία του οχήματος μεταξύ των οποίων το αν έχουν πληρωθεί τα τέλη, αν το όχημα είναι ασφαλισμένο και αν έχει περάσει από ΚΤΕΟ.

Το σήμα θα είναι υποχρεωτικό να προμηθευτούν και τα ΙΧ και φορτηγά με ξένες πινακίδες που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους έναντι αντιτίμου που το ύψος του θα εξαρτάται από τη διάρκεια παραμονής του στην Ελλάδα. Για παράδειγμα, θα υπάρχει ειδικό τέλος για την παραμονή μιας εβδομάδας, 15 ημερών ή ενός μήνα.

Ο έλεγχος του σήματος θα γίνεται σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου από περιπολικά τα οποία θα είναι εξοπλισμένα με ειδικές συσκευές ελέγχου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider