«Σφήνα» της Ομάδας Κατασκευών στους ισχυρούς κατασκευαστικούς ομίλους για το αμαξοστάσιο του Τραμ

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Σφήνα» της Ομάδας Κατασκευών στους ισχυρούς κατασκευαστικούς ομίλους για το αμαξοστάσιο του Τραμ
Η εταιρεία «Ομάδα Κατασκευών», ανακηρύχθηκε μειοδότης για το έργο της «Αττικό Μετρό», ύψους 17,2 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία «Ομάδα Κατασκευών», την οποία ίσως κάποιοι να θυμούνται για την παρουσία της σε διαγωνισμούς με το γκρουπ Τοξότης συμφερόντων οικογένειας Καλογρίτσα, φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να ανακηρύχθηκε μειοδότης στον διαγωνισμό για την επέκταση του αμαξοστασίου του Τραμ στο Ελληνικό, ύψους 17,2 εκατ. ευρώ (ποσό με ΦΠΑ), που «έτρεξε» η Αττικό Μετρό.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να υπέβαλε την μεγαλύτερη έκπτωση, άνω του 43%, όταν τα υπόλοιπα σχήματα προσέφεραν έκπτωση 9% έως 17%. Ειδικότερα, στον διαγωνισμό έδωσαν το παρών και το γκρουπ ΤΕΡΝΑ-ΘΕΜΕΛΗ, με έκπτωση κάπου στο 17%, η ΑΒΑΞ με έκπτωση περίπου 11% και η Intrakat με έκπτωση 9%.

Υπενθυμίζεται ότι ο διαγωνισμός αφορά στην επέκταση του αμαξοστασίου του Τραμ στο Ελληνικό, έργο το οποίο θα αυξήσει τη χωρητικότητα του αμαξοστασίου για να μπορούν να σταθμεύουν τα 25 νέα Τραμ της Alstom. Ο διαγωνισμός έχει πάρει κάμποσες παρατάσεις, αλλά μέσα στην εβδομάδα υποβλήθηκαν οι προσφορές και έγινε αποσφράγιση φακέλων.

Πάντως, εκκρεμεί η εξέταση των φακέλων ώστε να αποδειχθεί ότι πληρούν τις προϋποθέσεις, η ανάδειξη του προσωρινού αναδόχου, η αποστολή της σύμβασης στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ε.Ε. στο πλαίσιο του Π.Ε.Π. «Αττική» του Ε.Σ.Π.Α. 2014 – 2020.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider