Αργυρού (ΣΟΕ): Δημοσιονομικά ουδέτερο το βάρος για την Ελλάδα από τα δάνεια του Ταμείου Ανάκαμψης

Μαρίνα Φούντα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αργυρού (ΣΟΕ): Δημοσιονομικά ουδέτερο το βάρος για την Ελλάδα από τα δάνεια του Ταμείου Ανάκαμψης

Δημοσιονομικά ουδέτερο θα είναι το «βάρος» για τον ελληνικό προϋπολογισμό από τα δάνεια του Ταμείου Ανάκαμψης, όπως αποσαφήνισε το πρωί της Τετάρτης ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Μιχάλης Αργυρού.

Μιλώντας στο συνέδριο του Economist, ο κ. Αργυρού τόνισε πως το Ταμείο Ανάκαμψης είναι εξαιρετικά σημαντικό για την Ελλάδα, ενώ κατέστησε σαφές πως η Αθήνα θα πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτική ως προς τη διαχείρισή του

Τόνισε, μάλιστα, πως το ελληνικό σχέδιο επενδύσεων που παρουσιάστηκε πρόσφατα για το Ταμείο Ανάκαμψης είναι ρεαλιστικό.

Περιγράφοντας την ευρύτερη εικόνα της ελληνικής οικονομίας, ο κ. Αργυρού αναφέρθηκε στο γεγονός ότι δανείζεται από τις αγορές με ιστορικά χαμηλά επιτόκια και αυτό «είναι υπέρ της».

Η Ελλάδα έχει αξιοπιστία στα μάτια των ξένων επενδυτών, πρόσθεσε στη συνέχεια για να συμπληρώσει πως αυτό έρχεται «ως αποτέλεσμα της ελληνικής πολιτικής μεταρρυθμίσεων που εφαρμόζεται».

«Η Ευρώπη μπορεί να αντιδράσει παραγωγικά»

Συνεχίζοντας ο κ. Αργυρού – και αναφερόμενος στην κατάσταση της ευρωπαϊκής οικονομίας – αναγνώρισε πως οι Ευρωπαίοι αντέδρασαν γρήγορα στην κατεύθυνση διαχείρισης της πανδημίας του κορονοϊού.

«Όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής στο μέτωπο της πανδημίας αποδεικνύουν ένα πράγμα: Πώς η Ευρώπη μπορεί να αντιδράσει παραγωγικά», εξήγησε ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider