Βέττας για Ταμείο Ανάκαμψης: Η Ελλάδα θα έχει δύσκολο μέλλον αν δεν διαχειριστεί τα κεφάλαια όπως πρέπει

Μαρίνα Φούντα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βέττας για Ταμείο Ανάκαμψης: Η Ελλάδα θα έχει δύσκολο μέλλον αν δεν διαχειριστεί τα κεφάλαια όπως πρέπει
«Είναι αναγκαία η χρηματοδότηση έργων στην ελληνική οικονομία. Η Ελλάδα δύσκολα θα δει καλύτερες μέρες, αν δεν διαχειριστεί το ανθρώπινο κεφάλαιο. Λέμε «ναι» στη βιώσιμη ανάπτυξη, με ‘κλειδί’ την έρευνα και την καινοτομία», τονίζει ο Γενικός Διευθυντής του ΙΟΒΕ.

Την ανάγκη η Ελλάδα να κερδίσει τη «μάχη» του Ταμείου Ανάκαμψης εξέφρασε ο Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), Νίκος Βέττας.

Συμμετέχοντας στη διαδικτυακή ημερίδα που διοργάνωσε η Τράπεζα Πειραιώς, με θέμα «Bιώσιμη Τραπεζική: Xρηματοδοτώντας το Αύριο», ο κ. Βέττας τόνισε πως η χώρα μας πρέπει να εκμεταλλευθεί την ευκαιρία του Ταμείου Ανάκαμψης. «Η μάχη πρέπει να κερδηθεί, αλλά πρέπει να δούμε πού θα κατευθυνθούν τα κεφάλαια. Το έργο της διαχείρισης είναι πολύ δύσκολο», ανέφερε.

«Θα έχουμε δύσκολο μέλλον, αν δεν διαχειριστούμε τα ευρωπαϊκά κεφάλαια όπως πρέπει», προειδοποίησε ο κ. Βέττας για να υποστηρίξει στη συνέχεια πως είναι «τεράστιος ο ρόλος των τραπεζών προς αυτή την κατεύθυνση».

Σε επίπεδο επενδύσεων η χώρα μας μετά βίας περνάει το 10% και γίνεται αντιληπτό πως είναι πολύ μεγάλη η προσπάθεια που πρέπει να γίνει, πρόσθεσε ο ίδιος.

Πολύ σημαντικό το «πορτοφόλι» που άνοιξε η ΕΕ

Ο Γενικός Διευθυντής του ΙΟΒΕ χαρακτήρισε πολύ σημαντικό «πορτοφόλι» της ΕΕ το Ταμείο Ανάκαμψης, σημειώνοντας πως πράγματι η κρίση επιταχύνει τις διαδικασίες και χαράσσει εκ νέου τις γραμμές ευθυνών μέσα στην ΕΕ.

Αναφερόμενος στις επενδύσεις που θα πρέπει να «τρέξει» η Ελλάδα μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης τα επόμενα χρόνια, ανέφερε πως στην καρδιά της συζήτησης βρίσκονται οι επενδύσεις σε περιβάλλον, διαχείριση πόρων και ενέργεια.

«Καλώς ‘σπρώχνουμε’ τις επενδύσεις προς τις συγκεκριμένες κατευθύνσεις. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε όμως και τα εξής: Διαχείριση απορριμμάτων, ενεργειακή αναβάθμιση κτηρίων για υποδομές, κατασκευές και τουρισμό», τόνισε ο κ. Βέττας.

«Είναι αναγκαία η χρηματοδότηση έργων στην ελληνική οικονομία. Η Ελλάδα δύσκολα θα δει καλύτερες μέρες, αν δεν διαχειριστεί το ανθρώπινο κεφάλαιο. Λέμε «ναι» στη βιώσιμη ανάπτυξη, με ‘κλειδί’ την έρευνα και την καινοτομία», κατέληξε ο κ. Βέττας.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider