Γεωργιάδης: Προκηρύσσονται 17 ΣΔΙΤ για τη διαχείριση των απορριμμάτων έως το τέλος του 2020

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γεωργιάδης: Προκηρύσσονται 17 ΣΔΙΤ για τη διαχείριση των απορριμμάτων έως το τέλος του 2020
Ο υπουργός κατέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι κατα΄το διάστημα που ήταν κυβέρνηση «δεν μπήκε ένα τούβλο, δεν έγινε ένας διαγωνισμός».

Την προκήρυξη 17 έργων ΣΔΙΤ για τη διαχείριση των απορριμμάτων έως το τέλος του 2020, προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων 'Αδωνις Γεωργιάδης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά για την πορεία εκτέλεσης προγραμμάτων ΕΣΠΑ.

«Μέχρι το τέλος του χρόνου προκηρύσσουμε δεκαεπτά έργα ΣΔΙΤ για τη διαχείριση των απορριμμάτων, έτσι ώστε να καλύψουμε όλο τον χαμένο χρόνο της πενταετίας ΣΥΡΙΖΑ και να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ από τον Έλληνα φορολογούμενο» είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης κ Επενδύσεων προσέθεσε ότι στο κομμάτι των χρημάτων που είχαν δεσμευτεί για τη διαχείριση των απορριμμάτων, κατά την πενταετία ΣΥΡΙΖΑ «δεν έγινε απολύτως τίποτα, δεν μπήκε ένα τούβλο, δεν έγινε ένας διαγωνισμός, δεν έγινε ένα επιχειρησιακό σχέδιο, δεν έγινε ένα περιφερειακό σχέδιο».

Ο κ. Γεωργιάδης μνημόνευσε ακόμα επιστολή του τότε αρμοδίου επιτρόπου Χαν ότι «αν δεν τρέξετε πάρα πολύ γρήγορα, αυτά τα 1,2 δισεκατομμύρια που είναι δεσμευμένα για τη διαχείριση των απορριμμάτων προφανώς δεν θα μπορέσετε να τα απορροφήσετε», ενώ προειδοποίησε ότι, αφού «το επόμενο Πρόγραμμα δεν προβλέπει χρήματα για τη διαχείριση των απορριμμάτων, καθόσον αυτή η τεχνολογία θεωρείται ότι έχει ήδη εφαρμοστεί σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, εάν χαθούν αυτά τα λεφτά θα επιβαρύνουν τον Έλληνα φορολογούμενο».

Από την πλευρά του, ο κ.. Παππάς είπε ότι εάν η κυβέρνηση έχει να επικρίνει «τη δική μας θητεία σε σχέση με την απορροφητικότητα, θα έπρεπε να πετάξετε στον κάλαθο των αχρήστων τις αλλεπάλληλες ανακοινώσεις των αρμόδιων υπηρεσιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίες κατέτασσαν την Ελλάδα στην πρώτη θέση της απορροφητικότητας και έδιναν αλλεπάλληλα συγχαρητήρια στη χώρα μας». Επίσης, ανέφερε ότι η Ελλάδα στο β' τρίμηνο (του 2020) κατέγραψε ύφεση πέραν του 15%, «μεγαλύτερη από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης», ενώ εξέφρασε ανησυχία για τις «δυσμενείς επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία λόγω των εξελίξεων».

Ανταπαντώντας, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι παρά τις αρχικές προβλέψεις της Επιτροπής ότι η Ελλάδα θα ήταν η χώρα με τη μεγαλύτερη ύφεση στην ευρωζώνη το 2020, (η Κομισιόν) έχει ήδη αναθεωρήσει τον δείκτη «και μας έχει πάει στη μέση, όπου πλέον η τελευταία χώρα είναι η Ισπανία του φίλου σας του Ιγκλέσιας».

Διαβάστε επίσης

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider