Σκυλακάκης: Δυναμική ανάκαμψη της οικονομίας στις αρχές του 2021

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σκυλακάκης: Δυναμική ανάκαμψη της οικονομίας στις αρχές του 2021
Έχει διατηρηθεί η εμπιστοσύνη εταίρων, θεσμών και αγορών στην Ελλάδα, παραδέχθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Την πεποίθηση πως στις αρχές του 2021 αναμένεται μια δυναμική ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, ενώ όταν θα έρθει η ώρα του μαζικού εμβολιασμού, τότε θα αλλάξει και η ψυχολογία της παγκόσμιας οικονομίας, διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Σύμφωνα με τον υπουργό, αν και η ύφεση είναι υψηλή, ο Αύγουστος ήταν καλύτερος από τον Ιούλιο και ικανοποιητικός σε σχέση με το αναμενόμενο.

Ο κ. Σκυλακάκης διαχώρισε τις καταναλωτικές συμπεριφορές τόσο ως προς το είδος όσο και ως προς τον τόπο, λέγοντας χαρακτηριστικά πως μεγαλύτερο πλήγμα έχει υποστεί το κέντρο των πόλεων σε σχέση με τα προάστια.

Ο διαχωρισμός αυτό απαιτεί και εξατομικευμένη προσέγγιση και έτσι αντιμετωπίστηκε το πρόβλημα με τα μέτρα ανά πληγέντα κλάδο. «Σε πολλά μέτρα έγιναν εξατομικευμένες προτάσεις και λύσεις και αυτό θα προσπαθήσουμε και για τη συνέχεια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Έχει διατηρηθεί η εμπιστοσύνη εταίρων, θεσμών και αγορών στην Ελλάδα

Εξέφρασε βεβαιότητα για τις αντοχές της ελληνικής οικονομίας και υποστήριξε πως το σημαντικό είναι πως έχει διατηρηθεί η εμπιστοσύνη των εταίρων, των θεσμών και των αγορών.

Ταμείο Ανάκαμψης

Αναφερόμενος στο Ταμείο Ανάκαμψης, ο κ. Σκυλακάκης εκτίμησε πως «το νωρίτερο που μπορούμε να υποβάλουμε τελικό σχέδιο είναι στις αρχές Ιανουαρίου, ώστε το δεύτερο τρίμηνο του 2021 αναμένεται ότι θα έρθει η προκαταβολή».

Η προσπάθεια, σύμφωνα με τον υπουργό, θα αφορά στους κλάδους που κυρίως πλήττονται, «αλλά θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε και ολόκληρη την οικονομία», υποστήριξε.

Αναφέρθηκε ακόμα στην ανεργία, τις θέσεις εργασίας, τα επιδόματα και τόνισε πως «πρέπει να πάμε σε άλλο μοντέλο, ωστόσο δεν μπορεί να λειτουργήσει μια οικονομία χωρίς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

Όσον αφορά την επιδοματική πολιτική, υποστήριξε πως έχει όρια και αυτά είναι η καρδιά της πανδημίας, όπου δεν υπάρχει εναλλακτική λύση.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider