Στουρνάρας: Τα κεφάλαια του Ταμείου Ανάκαμψης θα ενισχύσουν την ανάπτυξη της Ελλάδας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στουρνάρας: Τα κεφάλαια του Ταμείου Ανάκαμψης θα ενισχύσουν την ανάπτυξη της Ελλάδας
«Για τα επόμενα έξι χρόνια, ο ρυθμός ανάπτυξης της Ελλάδας θα είναι κατά 2% υψηλότερος από τις τωρινές μας προβλέψεις», αποκαλύπτει ο Γιάννης Στουρνάρας.

Την αισιοδοξία του πως «η ελληνική οικονομία θα λάβει μια μεγάλη ώθηση τα επόμενα χρόνια από την ιστορική συμφωνία των Ευρωπαίων για το Ταμείο Ανάκαμψης», εκφράζει ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας.

Όπως προκύπτει από τη συμφωνία των Ευρωπαίων, η Ελλάδα θα λάβει περί τα 32 δισ. ευρώ, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού σχεδίου Next Generation, ποσό που ξεπερνά το 17% του ελληνικού ΑΕΠ.

Σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις της Τραπέζης της Ελλάδος, τα ευρωπαϊκά κεφάλαια που θα εισρεύσουν στην Ελλάδα θα ανεβάσουν έως 2% - κατά μέσο όρο - την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας την περίοδο 2021-2026.

Διαβάστε επίσης:

«Ήταν κάτι αναπάντεχο», δηλώνει ο κ. Στουρνάρας, μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg, αναφερόμενος στη συμφωνία για το Ταμείο Ανάκαμψης. «Ο αντίκτυπος στην οικονομία θα είναι εξαιρετικά θετικός», προσθέτει.

«Για τα επόμενα έξι χρόνια, ο ρυθμός ανάπτυξης της Ελλάδας θα είναι κατά 2% υψηλότερος από τις τωρινές μας προβλέψεις. Επομένως, θα προχωρήσουμε σε αναθεώρηση των εκτιμήσεών μας για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας τα επόμενα χρόνια», εξηγεί ο κ. Στουρνάρας.

Πώς θα αξιοποιηθούν τα ευρωπαϊκά κεφάλαια

«Το κλειδί για τα ευρωπαϊκά κεφάλαια βρίσκεται στον τρόπο αξιοποίησής τους», τόνισε, στη συνέχεια, ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, για να επισημάνει πως «η πρόκληση τώρα η αναμόρφωση/μεταρρύθμιση του κράτους. Η Ελλάδα πρέπει να απορροφήσει τα ευρωπαϊκά κεφάλαια με τον σωστό τρόπο και με τον μέγιστο δυνατό αντίκτυπο στην ανάπτυξη».

«Δεν αρκεί να ξοδέψουμε τα ποσά. Πρέπει να στηρίξουμε τις επενδύσεις με διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις», προειδοποίησε ο Γιάννης Στουρνάρας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider