Μειώθηκαν οι κατασχέσεις της εφορίας, φρέναραν και τα ληξιπρόθεσμα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μειώθηκαν οι κατασχέσεις της εφορίας, φρέναραν και τα ληξιπρόθεσμα
Όπως προκύπτει από στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων στα τέλη Απριλίου το συνολικό ληξιπρόθεσμο υπόλοιπο των οφειλών προς την εφορία ανήλθε σε 105,6 δισ. ευρώ.

Τα ληξιπρόθεσμα φορολογικά χρέη, αλλά και οι κατασχέσεις της εφορίας μειώθηκαν αισθητά τον Απρίλιο και μετά λόγω του κορονοϊού.

Όπως προκύπτει από στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων στα τέλη Απριλίου το συνολικό ληξιπρόθεσμο υπόλοιπο των οφειλών προς την εφορία ανήλθε σε 105,6 δισ. ευρώ, έναντι 105,8 δισ. ευρώ τον Μάρτιο, καταγράφοντας μείωση κατά 0,16%.

Το πραγματικό ληξιπρόθεσμο υπόλοιπο προς την εφορία ανήλθε σε 83,4 δισ. ευρώ τον Απρίλιο, έναντι 83,6 δισ. ευρώ το Μάρτιο, καταγράφοντας μείωση κατά 0,21%. Στο διάστημα Ιανουαρίου-Απριλίου 2020 τα ληξιπρόθεσμα χρέη ανήλθαν στα 2,286 δισ. ευρώ, έναντι 2,734 δισ. ευρώ στο αντίστοιχο περυσινό διάστημα, σημειώνοντας πτώση 16,58%.

Πτωτικά και οι εισπράξεις υπερήμερων χρεών

Πτωτικά κινήθηκαν και οι εισπράξεις υπερήμερων χρεών από την εφορία που έφτασαν τα 1,39 δισ. ευρώ, έναντι 1,64 δισ. ευρώ πέρυσι, σημειώνοντας πτώση 16,1%.

Τέλος, η ΑΑΔΕ επέβαλε εισπρακτικά μέτρα σε μόλις 20 οφειλέτες και πως το πλήθος των οφειλετών με ληξιπρόθεσμα χρέη διαμορφώθηκε σε 3.913.606 τον Απρίλιο, έναντι 3.954.882 τον Μάρτιο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider