Προχωρούν οι διαδικασίες για τον εκσυγχρονισμό της Μαρίνας Βουλιαγμένης

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Προχωρούν οι διαδικασίες για τον εκσυγχρονισμό της Μαρίνας Βουλιαγμένης
Θετικά γνωμοδότησε το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

Δρομολογούνται οι διαδικασίες για το έργο εκσυγχρονισμού της Μαρίνας Βουλιαγμένης.

Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό, θετική γνώμη διατύπωσε κατά πλειοψηφία το Περιφερειακό Συμβούλιο της Αττικής για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που αφορά στο έργο εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης της Μαρίνας Βουλιαγμένης.

Στη σχετική συζήτηση η οποία πραγματοποιήθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, παρενέβη ο Δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης Γ. Κωνσταντέλλος ο οποίος υπογράμμισε τη σημασία ανάπλασης μίας δομής που είναι απαρχαιωμένη, όπως τόνισε και αναφέρθηκε στα οφέλη του έργου, για την περιοχή και τους πολίτες, επισημαίνοντας ότι το σχέδιο προβλέπει τη δημιουργία σύγχρονων και λειτουργικών εγκαταστάσεων.

Όπως υποστήριξε, θετικά για το έργο είχε γνωμοδοτήσει, ομόφωνα και το Δημοτικό Συμβούλιο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, πριν λίγους μήνες.

Κατά τη συνεδρίαση τοποθετήθηκε και εκπρόσωπος της μελετητικής εταιρείας, η οποία ανέπτυξε τις τεχνικές προδιαγραφές του έργου. Επί της μελέτης εισηγήθηκαν θετικά και ανέλυσαν τα οφέλη του έργου, ο περιφερειακός σύμβουλος Ν. Παπαδάκης και η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος Ε. Κοσμίδη, από την παράταξη «Νέα Αρχή για την Αττική».

Πατούλης: Το έργο θα ενισχύσει την αναπτυξιακή δυναμική της περιοχής

«Πρόκειται για ένα έργο που θα ενισχύσει την αναπτυξιακή δυναμική της περιοχής αλλά και ευρύτερα της Αττικής, με πολλαπλά οφέλη για τους πολίτες» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης και επισήμανε πως η ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου, υπέρ του έργου, αποδεικνύει πως η τοπική κοινωνία «διψά» για έργα με αναπτυξιακό πρόσημο.

«Αυτή είναι μία σοβαρή παράμετρος. Ως Περιφέρεια Αττικής ακούμε προσεκτικά, στηρίζουμε και σεβόμαστε τις αποφάσεις των τοπικών κοινωνιών, οι οποίες εκφράζονται μέσω των δημοτικών αρχών», ανέφερε ο κ. Πατούλης και πρόσθεσε πως στο επίκεντρο των πολιτικών της Διοίκησης είναι παρεμβάσεις που θα διαμορφώσουν ένα φιλικό επενδυτικό περιβάλλον στην Αττική και θα συμβάλλουν στη τουριστική της αναβάθμιση αλλά και στη διεύρυνση των θέσεων εργασίας. «Λαμβάνοντας πολύ σοβαρά υπόψιν τις επισημάνσεις της αρμόδιας Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον, στηρίζουμε το έργο που θα αφήσει σημαντικό αναπτυξιακό αποτύπωμα στην Αττική.

Ο Δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης Γ. Κωνσταντέλλος ευχαρίστησε τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου και προσωπικά τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη για την έμπρακτη στήριξη στην υλοποίηση του έργου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider