Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Ψηφιακό συνέδριο για Ευρωπαϊκό Εξάμηνο και Ελλάδα

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Ψηφιακό συνέδριο για Ευρωπαϊκό Εξάμηνο και Ελλάδα
Aνώτερα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα παρουσιάσουν τις ειδικές συστάσεις ανα χώρα («country specific recommendations») για την ελληνική ανταγωνιστικότητα και την κοινωνική ένταξη.

Ψηφιακό συνέδριο για το Ευρωπαϊκό Εξάμηνο για την Ελλάδα («European Semester for Greece») διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε συνεργασία με το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (IOBE) την 1η και 2α Ιουλίου.

Το ψηφιακό συνέδριο παρέχει μια σημαντική ευκαιρία για συζήτηση των κρίσιμων πολιτικών που απαιτούνται για να διασφαλιστεί μια ανθεκτική και βιώσιμη επιστροφή στην ανάπτυξη για την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω της στρατηγικής ανάκαμψης (“Next Generation EU”). Τα βασικά σημεία του συνεδρίου περιλαμβάνουν κεντρικές ομιλίες του Επιτρόπου Οικονομίας Πάολο Τζεντιλόνι και Επιτρόπου Απασχόλησης και Κοινωνικών Δικαιωμάτων Νικολά Σμιτ και υπουργών της Κυβέρνησης (Χρήστος Σταϊκούρας, Άδωνις Γεωργιάδης, Νίκη Κεραμέως και Κυριάκος Πιερρακάκης) σχετικά με τις πολιτικές οικονομικής ανάκαμψης στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Παράλληλα, ανώτερα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα παρουσιάσουν τις ειδικές συστάσεις ανα χώρα («country specific recommendations») για την ελληνική ανταγωνιστικότητα και την κοινωνική ένταξη καθώς και για τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ανάκαμψη και ανθεκτικότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το νέο προϋπολογισμό 2021-27. Το συνέδριο θα καλύψει επίσης ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που αφορούν τη βιώσιμη ανάκαμψη με ανταλλαγή απόψεων μεταξύ στελεχών από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, διεθνών και Ελλήνων εμπειρογνωμόνων, δημοσιογράφων και ακαδημαϊκών.

Ειδικότερα μερικά από τα θέματα προς συζήτηση είναι:

  • Η «Πράσινη συμφωνία» και τι σημαίνει για την Ελλάδα: το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Ελλάδας.
  • • Ευκαιρίες από τον ψηφιακό μετασχηματισμό.
  • • Χρηματοδότηση της οικονομίας: προκλήσεις και βασικός παράγοντας για την ανάκαμψη.
  • • Δεξιότητες και απασχόληση στην εποχή μετά την πανδημία.
  • • Καινοτομία και έξυπνη εξειδίκευση για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής βιομηχανίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider