Αντιπρόεδρος ΕΚΤ: Πρόωρη η συζήτηση για τη δημιουργία ευρωπαϊκής «bad bank»

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αντιπρόεδρος ΕΚΤ: Πρόωρη η συζήτηση για τη δημιουργία ευρωπαϊκής «bad bank»
«Δεν έχουμε λάβει καμία απόφαση και δεν έχουμε εισέλθει σε οποιαδήποτε λεπτομέρεια. Είναι πρόωρο να έχουμε αυτή τη συζήτηση τώρα», δήλωσε ο ντε Γκίντος, σε συνέντευξή του στο Der Spiegel.

Πρόωρη χαρακτήρισε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Λουίς ντε Γκίντος, μία συζήτηση για τη δημιουργία μιας ευρωπαϊκής «κακής τράπεζας», στην οποία θα μπορούσαν να μεταφερθούν τα «κόκκινα δάνεια» των τραπεζών της Ευρωζώνης.

«Δεν έχουμε λάβει καμία απόφαση και δεν έχουμε εισέλθει σε οποιαδήποτε λεπτομέρεια σχετικά με αυτό. Είναι πρόωρο να έχουμε αυτή τη συζήτηση τώρα», δήλωσε ο ντε Γκίντος, σε συνέντευξή του στο Der Spiegel και ερωτηθείς αν είναι αλήθεια ότι η ΕΚΤ έχει ορίσει ομάδα εργασίας για τη δημιουργία μίας ευρωπαϊκής κακής τράπεζας.

Έτοιμη να συνεργαστεί με τους γερμανικούς θεσμούς η ΕΚΤ

Στην ίδια συνέντευξη, ο ντε Γκίντος είπε ότι η ΕΚΤ είναι έτοιμη να συνεργαστεί με τους γερμανικούς θεσμούς για την επίλυση της διαφοράς με το Γερμανικό Συνταγματικό Δικαστήριο, η οποία θέτει σε κίνδυνο τη συμμετοχή της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρωζώνης στο βασικό πρόγραμμα της ΕΚΤ για την αγορά ομολόγων.

«Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με τη Bundesbank και να δώσουμε πληροφορίες για να διευκολύνουμε την απάντηση που πρέπει να δώσουν οι γερμανικοί θεσμοί στο Συνταγματικό Δικαστήριο. Συνεπώς είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε, αλλά πάντοτε με πλήρη σεβασμό της ανεξαρτησίας μας», δήλωσε ο ντε Γκίντος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider