Η «dream team» του ελληνικού επιχειρείν στο νέο ΔΣ του ΣΕΒ

Αγγελική Μαρίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η «dream team» του ελληνικού επιχειρείν στο νέο ΔΣ του ΣΕΒ
Στο νέο Συμβούλιο υπάρχει εκπροσώπηση απ' όλο το φάσμα των επιχειρηματικών κλάδων, όπως ενέργεια, τεχνολογία, κατασκευές, τρόφιμα κ.α.

Ορισμένα από τα πιο ηχηρά ονόματα του ελληνικού επιχειρείν εκπροσωπούνται στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΒ, που ανέδειξε η χθεσινή Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου.

Στο νέο Συμβούλιο υπάρχει εκπροσώπηση απ' όλο το φάσμα των επιχειρηματικών κλάδων, όπως ενέργεια, τεχνολογία, κατασκευές, τρόφιμα, ενώ παραμένει κραταιά η παρουσία μελών της παραδοσιακής βιομηχανίας.

Τα μέλη του ΣΕΒ εξέλεξαν ως νέο Πρόεδρο του ΣΕΒ τον Δημήτρη Παπαλεξόπουλο (της γνωστής τσιμεντοβιομηχανίας ΤΙΤΑΝ), ο οποίος παραλαμβάνει τη σκυτάλη στην ηγεσία του ΣΕΒ, από τον Θεόδωρο Φέσσα, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου, επί τρεις συνεχείς θητείες (2014-2020).

Οι ιστορικές οικογένειες Παπαλεξόπουλου και Κανελλόπουλου συνεχίζουν μία μακρόχρονη παράδοση στην επιχειρηματικότητα που ξεκινά από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα, φέρνοντας την ελληνική τσιμεντοβιομηχανία σήμερα, στο υψηλότερο σημείο της 118ετούς διαδρομής της. Παράλληλα συμμετείχαν ενεργά και στον Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών, αφήνοντας ανεξίτηλο το στίγμα τους και στο θεσμικό σκέλος εκπροσώπησης της εγχώριας βιομηχανίας.

Εξάλλου, τη θέση του Προέδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΣΕΒ αναλαμβάνει το πρώην μέλος του ΔΣ ο Ευθύμιος Βιδάλης, μέλος του Δ.Σ του «Τιτάνα» και της ALPHA BANK. Ο κ. Βιδάλης είναι ιδρυτής του Συμβουλίου ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, Αντιπρόεδρος (2010-2014) και Γενικός Γραμματέας του (2014-2016).

Τα χρέη των Αντιπροέδρων στο νέο Δ.Σ. «μοιράζονται» οι κ.κ. Ιωάννης Γιώτης (της γνωστής εταιρείας θρεπτικών προϊόντων ΓΙΩΤΗΣ), ο Σπύρος Θεοδορόπουλος (της Chipita AE) και ο Ευάγγελος Μυτιληναίος (την ομώνυμης βιομηχανίας MYTILINEOS).

Γενικός Γραμματέας παραμένει ο Αλέξανδρος Μακρίδης, (Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας «Χρυσαφίδης Α.Ε.») και Ταμίας ο Μάρκος Βερέμης (συνιδρυτής της εταιρείας Upstream και Πρόεδρος του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων).

Στα μέλη του Συνδέσμου ανήκει η crème de la crème της εγχώριας επιχειρηματικότητας:

- Ο Οδυσσέας Αθανασίου, Δ.Σύμβουλος στη LAMDA Development και μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων του ΣΕΛΠΕ, της Συμμαχίας για την Ελλάδα και της επιτροπής του TEDX Academy Ελλάδος).

- Ο Ευτύχιος Βασιλάκης, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Autohellas S.A. / Hertz και Αντιπρόεδρος της Aegean Airlines και Olympic Air.

- Ο Καλλίνικος Καλλίνικος, Εκτελεστικός αντιπρόεδρος του Ομίλου Goldair και Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Goldair Cargo s.a

- Ο Ιωάννης Καραγιάννης, Εκτελεστικός Πρόεδρος του ομίλου εταιρειών Olympia.

- Ο Κωνσταντίνος Κόκκαλης, Δ.Σύμβουλος της Intracom Holdings.

- Ο Πάνος Κυριακόπουλος, Δ.Σύμβουλος της Star Επενδυτικής Α.Ε.

- Ο Αριστοτέλης Παντελιάδης, Δ.Σύμβουλος της METRO A.E.B.E.

- Ο Γεώργιος Περιστέρης, Πρόεδρος και Δ.Σύμβουλος της ΤΕΡΝΑ Α.Ε.

- Ο Ανδρέας Σιάμισιης, Δ.Σύμβουλος Ομίλου ΕΛΠΕ και μέλος της ELPEDISON.

- Ο Θεόδωρος Τρύφων, Αντιπρόεδρος και Συνδιευθύνων σύμβουλος του ομίλου ELPEN.

- Ο Μιχάλης Τσαμάζ, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Όμιλος ΟΤΕ.

- Ο Σπύρος Φιλάρετος, μέλος του Δ.Σ. της Alpha Bank και Αντιπρόεδρος της AXA Ασφαλιστικής.

Η μόνη γυναικεία παρουσία στο νέο Δ.Σ. του ΣΕΒ είναι εκείνη της Ιουλίας Τσέτη, που αποτελεί μία από τις πιο δυναμικές επιχειρηματίες της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας και το πρόσωπο πίσω από τον όμιλο της Uni-Pharma και της InterMerd.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider