Παπαλεξόπουλος: Στόχος του ΣΕΒ είναι η αύξηση της συμμετοχής της βιομηχανίας στο 15% του ΑΕΠ

Αγγελική Μαρίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παπαλεξόπουλος: Στόχος του ΣΕΒ είναι η αύξηση της συμμετοχής της βιομηχανίας στο 15% του ΑΕΠ
Έτσι μόνο θα δημιουργηθούν σταδιακά 550.000 νέες, καλά αμειβόμενες και σταθερές θέσεις εργασίας στη χώρα, τόνισε.

«Η κρίση του κορονοϊού αλλάζει τα δεδομένα. Τουλάχιστον το 2020 θα είναι μια πολύ δύσκολη χρονιά», παραδέχτηκε ο νέος πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου.

Ο νέος πρόεδρος κάλεσε την Κυβέρνηση «στην οποία» όπως ανέφερε «όλοι αναγνωρίζουμε την επιτυχημένη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης μέχρι τώρα», να πάρει τις δύσκολες αποφάσεις για το πώς θα αμβλυνθούν οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, με τι προτεραιότητες και τι πόρους.

«Θεωρούμε ότι τα οικονομικά μέτρα, πέρα από την προστασία των αδυνάτων, πρέπει να στηρίζουν κατά προτεραιότητα τις θέσεις εργασίας και την παραγωγή (προϊόντων και υπηρεσιών), έτσι ώστε να διαφυλαχθεί κατά το δυνατόν ο ευάλωτος υγιής παραγωγικός ιστός της χώρας. Οι πρωτοβουλίες που ήδη ανέλαβε η Κυβέρνηση κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση», τόνισε.

Ωστόσο ο κ. Παπαλεξόπουλος προειδοποίησε πως η αντιμετώπιση της κρίσης δεν πρέπει να μας αποπροσανατολίσει από τους στρατηγικούς στόχους, ούτε να αποτελέσει άλλοθι για την αποφυγή των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων οι οποίες είναι ανάγκη να κινηθούν πιο γρήγορα.

«Οι επερχόμενοι ευρωπαϊκοί πόροι μας δίνουν μια νέα ευκαιρία να ξεφύγουμε από το ιστορικό χαμένων ευκαιριών και κατασπατάλησης του παρελθόντος. Η ενίσχυση των επενδύσεων σε κρίσιμες υποδομές, αλλά και των ιδιωτικών παραγωγικών επενδύσεων, βοηθούν ταυτόχρονα και βραχυπρόθεσμα και στρατηγικά», υπογράμμισε.

Σύμφωνα με τον κ.Παπαλεξόπουλο, στόχος του ΣΕΒ είναι να αυξηθεί η συμμετοχή της βιομηχανίας στο ΑΕΠ από 10% σε 15% μέσα σε 10 χρόνια, κάτι που θα δημιουργούσε σταδιακά 550.000 νέες, καλά αμειβόμενες και σταθερές θέσεις εργασίας στη χώρα. «Ο στόχος μπορεί να φαίνεται φιλόδοξος, αλλά η συγκυρία είναι η καλύτερη εδώ και πολλά χρόνια», υπογράμμισε με έμφαση.

«Κύριε Πρωθυπουργέ, στο πρόσωπο σας, ο κόσμος των επιχειρήσεων αναγνωρίζει κάποιον που πιστεύει ειλικρινά ότι η επιχειρηματικότητα είναι μέρος της λύσης για το μέλλον του τόπου μας. Όλοι συμφωνούμε, ότι σε χώρες όπου κοινωνία, επιχειρήσεις και κράτος έρχονται πιο κοντά, τα οφέλη είναι σημαντικά για όλους. Ο ΣΕΒ θα συνεισφέρει πρώτος σε αυτή την κατεύθυνση και προσδοκά να βρει ανταπόκριση» ανέφερε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider