Σεντένο: Η Ελλάδα πρέπει να κάνει παραγωγικές επενδύσεις

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σεντένο: Η Ελλάδα πρέπει να κάνει παραγωγικές επενδύσεις
«Σήμερα δεν υπάρχει τρόικα, ωστόσο οι πιστώσεις που θα δοθούν στην Ελλάδα θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν με προσοχή», υποστηρίζει ο πρόεδρος του Eurogroup.

«Η Ελλάδα που σήμερα βγαίνει στις αγορές, δεν είναι η ίδια οικονομία που είχε ζητήσει δάνεια στήριξης προς δεκαετίας. Το σοκ της πανδημίας μπορεί να καθυστερήσει την ελληνική οικονομία, αλλά δεν θα ανατρέψει τα επιτεύγματά της».

Τα ανωτέρω δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, μιλώντας σε διαδικτυακή συζήτηση του Economist με θέμα «Ευρωζώνη: Αναζητώντας το «εμβόλιο» για τον κορονοϊό», εβνώ ξεκαθάρισε πως τα κονδύλια που θα λάβει η Ελλάδα από την ΕΕ θα πρέπει να κατευθυνθούν σε παραγωγικές επενδύσεις.

«Σήμερα δεν υπάρχει τρόικα, ωστόσο οι πιστώσεις που θα δοθούν στη χώρα θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν με προσοχή», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η Ευρωζώνη κινήθηκε ταχύτατα

Ο πρόεδρος του Eurogroup, στο πλαίσιο της εν λόγω συζήτησης, εκτίμησε πως το Eurogroup κινήθηκε ταχύτητα και μέσα σε δέκα ημέρες θέσπισε ένα δίκτυ ασφαλείας ύψους άνω των 500 δισ. ευρώ, ενώ το ίδιο έπραξαν Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ΕΚΤ.

«Η απάντηση μας σε εθνικό και υπερεθνικό επίπεδο μέσα σε τρεις μήνες ξεπέρασε τα 3 τρισ. ευρώ, κάτι που φαίνεται να είναι επαρκές», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider