Σταϊκούρας: Μικρότερη του μέσου όρου της Ευρωζώνης η ύφεση της Ελλάδας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σταϊκούρας: Μικρότερη του μέσου όρου της Ευρωζώνης η ύφεση της Ελλάδας
Το οικονομικό σχέδιο της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και η εφαρμογή του, είναι προς την ορθή κατεύθυνση, υποστηρίζει ο υπουργός Οικονομικών.

Μικρότερη του μέσου όρου των χωρών της Ευρωζώνης χαρακτήρισε την ύφεση της Ελλάδας ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Ειδικότερα, αναφερόμενος στα οικονομικά αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο του 2020 ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε: «Σήμερα, η ΕΛΣΤΑΤ, ανακοίνωσε τα προσωρινά στοιχεία των επιδόσεων της ελληνικής οικονομίας, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2020. Σύμφωνα με αυτά, κατέγραψε ρυθμό ύφεσης, σε ετήσια βάση, -0,9%. Η ύφεση είναι σημαντικά μικρότερη από τον μέσο όρο αυτής των χωρών της Ευρωζώνης, που διαμορφώθηκε στο -3,2%, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».

Αυτό αποδεικνύει, σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, ότι το οικονομικό σχέδιο της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και η εφαρμογή του, είναι προς την ορθή κατεύθυνση.

«Η συντεταγμένη πορεία της Κυβέρνησης, του κράτους, των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών φέρνει καλά αποτελέσματα, και μέσα στις αντίξοες συνθήκες που δημιούργησε η υγειονομική κρίση. Πιστεύω ότι με πίστη στις δυνάμεις μας, αλληλεγγύη και συνοχή θα ξεπεράσουμε την οικονομική κρίση που ενέσκηψε από την πανδημία, με το ελάχιστο κοινωνικό και οικονομικό κόστος», κατέληξε ο υπουργός Οικονομικών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider