Πακέτο 400 εκατ. ευρώ για επιδότηση πρώτης κατοικίας και στήριξη δανειοληπτών

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πακέτο 400 εκατ. ευρώ για επιδότηση πρώτης κατοικίας και στήριξη δανειοληπτών
Το πρόγραμμα επιδότησης πρώτης κατοικίας θέτει δικλείδες ασφαλείας, ώστε να μην επωφεληθούν της επιδότησης οι στρατηγικοί κακοπληρωτές.

Πακέτο ύψους 400 εκατ. ευρώ για την επιδότηση της πρώτης κατοικίας και τη στήριξη ενήμερων δανειοληπτών που επλήγησαν από τον κορονοϊό ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Όπως εξήγησε ο υπουργός Οικονομικών, δρομολογείται πρόγραμμα στο οποίο το Κράτος θα επιδοτεί, για ορισμένο χρονικό διάστημα, σημαντικό μέρος των μηνιαίων δόσεων όσων πλήττονται από τις συνέπειες του κορονοϊού και έχουν δάνεια με υποθήκη στην πρώτη κατοικία.

Καλύπτει όλα τα «κόκκινα δάνεια», τόσο αυτά που δημιουργήθηκαν πριν το τέλος του 2018, όσο και αυτά που μεταγενέστερα – μέχρι σήμερα – προέκυψαν, για τους πολίτες που επλήγησαν από τις συνέπειες της υγειονομικής κρίσης.

Καλύπτει όμως, και αυτό είναι πολύ σημαντικό, και τα εξυπηρετούμενα δάνεια των συμπατριωτών μας που επλήγησαν από την πανδημία.

Παράλληλα, θέτει δικλείδες ασφαλείας, ώστε να μην επωφεληθούν της επιδότησης οι στρατηγικοί κακοπληρωτές.

Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα με το νέο πρόγραμμα, επιπροσθέτως προς την παράταση του υφιστάμενου πλαισίου:

▪ Ενισχύονται, για πρώτη φορά, οι συνεπείς δανειολήπτες, με εξυπηρετούμενα δάνεια, οι οποίοι έχουν πληγεί από την πανδημία.

▪ Υποστηρίζεται το σύνολο των δανειοληπτών που επλήγησαν από την υγειονομική κρίση, και έχουν «κόκκινο» δάνειο, ακόμη και μετά το τέλος του 2018.

▪ Καλλιεργείται η κουλτούρα πληρωμών.

▪ Περιορίζεται ο κίνδυνος δημιουργίας μιας νέας γενιάς «κόκκινων» δανείων.

▪ Ενισχύεται η κοινωνική συνοχή.

▪ Καλύπτονται πολλαπλάσιοι δανειολήπτες σε σχέση με το υφιστάμενο πλαίσιο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.