Βρούτσης: Ο επανυπολογισμός των συντάξεων είναι έργο του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν παραδόθηκε ολοκληρωμένο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρούτσης: Ο επανυπολογισμός των συντάξεων είναι έργο του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν παραδόθηκε ολοκληρωμένο
Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, ο επανυπολογισμός των συντάξεων είχε αρκετά λάθη και άφηνε πολλές εκκρεμότητες.

Την έντονη αντίδραση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση προκάλεσε το σημερινό πρωτοσέλιδο της Αυγής με τίτλο «Η απάτη με τις ψηφιακές συντάξεις».

Για άλλη μία φορά η κομματική εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ διασπείρει ψέματα και παραπλανεί σκόπιμα τους αναγνώστες σχετικά με το ψηφιακό σύστημα συντάξεων «ΑΤΛΑΣ». Αυτή τη φορά, όμως, ξεπερνάει τον ίδιο τον εαυτό της παρουσιάζοντας ως αποδείξεις, ανυπόγραφες φωτοτυπίες. Και το ισχυρίζονται αυτό ποιοι; Αυτοί που άφησαν στην μοίρα τους 1.000.000 εκκρεμείς συντάξεις-υποθέσεις ανάμεσά τους και 66.000 συντάξεις χηρείας» επισημαίνει ο υπουργός.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, ο επανυπολογισμός των συντάξεων είναι έργο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που δεν παραδόθηκε ποτέ ολοκληρωμένο. Αντιθέτως, είχε αρκετά λάθη και άφηνε πολλές εκκρεμότητες.

«Η ίδια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε, για πρώτη φορά στα χρονικά, να μην εκδώσει ποτέ ενημερωτικά σημειώματα των συντάξεων για μην δουν οι συνταξιούχοι τα αποτελέσματα του επανυπολογισμού του νόμου Κατρούγκαλου. Τα ενημερωτικά αυτά εκδόθηκαν τον Οκτώβριο του 2019 από τη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου και τη νέα Διοίκηση του e- ΕΦΚΑ. Πολλά, επίσης, από τα σφάλματα που αναφέρονται, αφορούν τις
περιπτώσεις των 220.000 συνταξιούχων που στην πραγματικότητα δεν επαναϋπολογίστηκαν ποτέ και αποτελούν την βαριά κληρονομιά του ΣΥΡΙΖΑ στο συνταξιοδοτικό σύστημα της χώρας. Τα προβλήματα είναι γνωστά και έχουν ενσωματωθεί στο σχεδιασμό του ψηφιακού μετασχηματισμού της διαδικασίας απονομής της σύνταξης με συγκεκριμένο πλάνο αντιμετώπισης», τονίζεται.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider