ΓΣΕΕ: Να δοθεί το επίδομα των 800 ευρώ και στους εργάτες που απασχολούνται στο Δημόσιο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΓΣΕΕ: Να δοθεί το επίδομα των 800 ευρώ και στους εργάτες που απασχολούνται στο Δημόσιο
Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ, «όσον αφορά στην ειδικότητα των οικοδόμων, η γενική ρύθμιση της κυβέρνησης είναι ελλιπής, αφού στην ουσία και με βάση τις προϋποθέσεις που θέτει για τη χορήγηση των 800 ευρώ, εξαιρεί όσους απασχολούνται με τη συγκεκριμένη ειδικότητα και με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου στο Δημόσιο».

Στο πλευρό των εργατοτεχνιτών με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου σε φορείς του Δημοσίου, «οι οποίοι διεκδικούν την καταβολή του ειδικού επιδόματος των 800 ευρώ», δηλώνει ότι βρίσκεται η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ).

Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ, «όσον αφορά στην ειδικότητα των οικοδόμων, η γενική ρύθμιση της κυβέρνησης είναι ελλιπής, αφού στην ουσία και με βάση τις προϋποθέσεις που θέτει για τη χορήγηση των 800 ευρώ, εξαιρεί από την οικονομική ενίσχυση, όσους απασχολούνται με τη συγκεκριμένη ειδικότητα και με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου στο Δημόσιο».

«Πρέπει και επιβάλλεται να υπάρξει μέριμνα και γι' αυτήν την κατηγορία εργαζομένων, οι οποίοι, στην παρούσα φάση, έχουν μείνει χωρίς δουλειά και δεν γνωρίζουν πότε και αν θα εργαστούν ξανά» τονίζει η Συνομοσπονδία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider