Πέτσας: Με ευνοϊκούς όρους και χωρίς μνημόνιο οι φθηνές πιστοληπτικές γραμμές του ESM

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πέτσας: Με ευνοϊκούς όρους και χωρίς μνημόνιο οι φθηνές πιστοληπτικές γραμμές του ESM
Ο μηχανισμός «μπορεί να ενεργοποιηθεί από τα κράτη μέλη που θα θελήσουν να τον αξιοποιήσουν από την 1η Ιουνίου ενώ θα υπάρχει δυνατότητα υποβολής αιτήματος έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2022».

«Tην Παρασκευή το Eurogroup κατέληξε σε συμφωνία για τους όρους και τα χαρακτηριστικά αξιοποίησης από όσες χώρες ζητήσουν τις φθηνές πιστοληπτικές γραμμές του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού. Ο μηχανισμός αυτός θα είναι άμεσα διαθέσιμος και με τους ίδιους όρους για όλα τα ευρωπαϊκά κράτη μέλη. Θα έχει ευνοϊκούς όρους, χωρίς μνημόνιο», εξήγησε, μεταξύ άλλων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά την τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, νωρίτερα τη Δευτέρα.

Όπως σημείωσε, ο μηχανισμός «μπορεί να ενεργοποιηθεί από τα κράτη μέλη που θα θελήσουν να τον αξιοποιήσουν από την 1η Ιουνίου ενώ θα υπάρχει δυνατότητα υποβολής αιτήματος έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2022».

Ταυτόχρονα τόνισε ότι εκκρεμεί και είναι μείζονος σημασίας για τον κόσμο της εργασίας, όχι μόνο στη χώρα μας αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη, η ολοκλήρωση και εφαρμογή του προγράμματος SURE για την ενίσχυση εργαζομένων, όπως και η δημιουργία ενός πανευρωπαϊκού Ταμείου Εγγυήσεων από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για τη στήριξη των επιχειρήσεων».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider