Reuters: Η Ελλάδα θα εκδώσει δύο νέα ομόλογα ως το τέλος του έτους

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Reuters: Η Ελλάδα θα εκδώσει δύο νέα ομόλογα ως το τέλος του έτους
Σχέδια νέας εξόδου της Ελλάδας στις αγορές. Δεν αποκλείεται να αναβάλλει την πρόωρη αποπληρωμή του δανείου προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο νέας επιστροφής της Ελλάδας στις αγορές το προσεχές διάστημα.

Όπως αποκαλύπτει το Reuters, η ελληνική κυβέρνηση σχεδιάζει τουλάχιστον δύο νέες εκδόσεις ομολόγων μέχρι το τέλος του 2020, ενώ δεν αποκλείεται να αναβάλλει την πρόωρη αποπληρωμή του δανείου προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, το οποίο επικαλείται ανώτατες κυβερνητικές πηγές και οι δυο αυτές δράσεις αποτελούν μέρος της ευρύτερης στρατηγικής της κυβέρνησης να ενισχύσει τα αποθέματα ρευστότητας και να καλύψει επιπλέον χρηματοδοτικές ανάγκες που σχετίζονται με τον κορονοϊό.

Οι ίδιες πληγές αποκαλύπτουν πως η κυβέρνηση σχεδιάζει να περιορίσει τις εκδόσεις εντόκων γραμματίων για εφέτος.

«Σχεδιάζουμε τουλάχιστον δύο νέες εκδόσεις ομολόγων μέχρι το τέλος του 2020, με στόχο να αντλήσουμε ποσό ύψους 4 δισ. ευρώ περίπου. Η πρώτη έξοδος στις αγορές δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθεί τους επόμενους μήνες, ήτοι μέσα στο καλοκαίρι», εξηγεί ένας κυβερνητικός αξιωματούχος.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι η Ελλάδα έχει ήδη αντλήσει ποσό ύψους 4,5 δισ. ευρώ νωρίτερα το 2020, εκδίδοντας 15ετές και 7ετές ομόλογο.

Αναβολή πρόωρης αποπληρωμής του ΔΝΤ

Μέσα στα σχέδια της Ελλάδας ήταν να προχωρήσει στην πρόωρη αποπληρωμή δανείου ύψους 1,7 δισ. ευρώ στο ΔΝΤ, λήξης 2021. «Πιθανότατα θα αναβάλλουμε την πρόωρη αποπληρωμή. Ακόμη δεν έχουμε λάβει οριστική απόφαση. Θα επανεξετάσουμε το θέμα τον Σεπτέμβριο», τόνισε η ίδια πηγή.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι η Ελλάδα αποπλήρωσε πρόωρα ποσό ύψους 2,7 δισ. ευρώ προς το ΔΝΤ πέρυσι, μειώνοντας στα 6 δισ. ευρώ περίπου τη συνολική έκθεσή της προς το Ταμείο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider