Στουρνάρας: Η Ευρωζώνη χρειάζεται κοινή δράση απέναντι στον κορονοϊό

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στουρνάρας: Η Ευρωζώνη χρειάζεται κοινή δράση απέναντι στον κορονοϊό
«Η εμπειρία της Ελλάδας από την οικονομική κρίση που βίωσε, μας δίδαξε πόσο σημαντικό είναι να μην βυθιστεί η ανάπτυξη», σχολιάζει ο Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας στους Financial Times.

Την ανάγκη διατήρησης της ανάπτυξης – ώστε να μην βυθιστεί στη δύσκολη τρέχουσα συγκυρία – εκφράζει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας.

«Η εμπειρία της Ελλάδας από την οικονομική κρίση που βίωσε μας δίδαξε πόσο σημαντικό είναι να μην βυθιστεί η ανάπτυξη», σχολιάζει, μεταξύ άλλων, ο κ. Στουρνάρας, μιλώντας στους Financial Times.

Παράλληλα, χαρακτηρίζει «λίγο» το πακέτο των μέτρων στήριξης στο οποίο συμφώνησε την περασμένη εβδομάδα το Eurogroup για τη στήριξη της ευρωπαϊκής οικονομίας απέναντι στην καταιγίδα του κορονοϊού. «Το πακέτο των δημοσιονομικών μέτρων που αποφάσισε το Eurogroup απέτυχε να… φτάσει μακριά», εξηγεί ο διοικητής.

Πώς θα περιοριστεί η «χιονοστιβάδα»

«Το σημαντικό είναι να διατηρηθεί σε θετικό επίπεδο η διαφορά του ρυθμού ανάπτυξης και του επιτοκίου», προσθέτει ο κ. Στουρνάρας και εκφράζει την ανάγκη να περιοριστεί η «χιονοστιβάδα» επιπτώσεων που βίωσε η Ελλάδα στο απόγειο της κρίσης χρέους.

«Είτε ονομαστεί κορονο-ομολόγο, είτε αλλιώς, αυτό που χρειαζόμαστε είναι κοινή δράση», διαμηνύει σε όλους τους τόνους ο κεντρικός τραπεζίτης της Ελλάδας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider