Handelsblatt: Πρόβλεψη για ύφεση ως 15% στην Ελλάδα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Handelsblatt: Πρόβλεψη για ύφεση ως 15% στην Ελλάδα
Αναλυτές εκτιμούν ότι η ύφεση στην Ελλάδα θα φτάσει στο 15% εφέτος, ενώ θα σημειωθεί κατάρρευση των φορολογικών εσόδων. Τι γράφει η γερμανική εφημερίδα.

Στις δραματικές επιπτώσεις της κρίσης του κορονοϊού στην ελληνική οικονομία αναφέρεται δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt με τίτλο «Ο κορονοϊός ακυρώνει τα σχέδια της Αθήνας για ιδιωτικοποιήσεις».

Όπως επισημαίνεται «για το 2020 ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ήλπιζε να εισπράξει σχεδόν 2,5 δισ. ευρώ από τις ιδιωτικοποιήσεις, ήτοι το μεγαλύτερο ποσό από την έναρξη του σχετικού προγράμματος το 2011. Ωστόσο, έκανε τον λογαριασμό του χωρίς τον κορονοϊό.

Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών εκτιμούν ότι, στην καλύτερη περίπτωση, τα έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις για φέτος θα κυμανθούν γύρω στα 300 εκατ. ευρώ. Για τον υπουργό Οικονομικών η ανατροπή είναι ιδιαίτερα δυσχερής, καθώς είχε προεγγράψει στον φετινό προϋπολογισμό τα προσδοκώμενα έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις, ύψους 2,44 δισ. Οι στόχοι του προϋπολογισμού δεν αναμένεται να επιτευχθούν. Αναλυτές εκτιμούν ότι η ύφεση στην Ελλάδα θα φτάσει στο 15% εφέτος, ενώ θα σημειωθεί κατάρρευση των φορολογικών εσόδων».

Πηγή: Deutsche Welle

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider