Γεωργιάδης: Εξετάζεται μείωση του ΕΝΦΙΑ σε ιδιοκτήτες ακινήτων που χάνουν ενοίκιο (vid)

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γεωργιάδης: Εξετάζεται μείωση του ΕΝΦΙΑ σε ιδιοκτήτες ακινήτων που χάνουν ενοίκιο (vid)
«Υπάρχουν σκέψεις να μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ κατά 25% σε ιδιοκτήτες ακινήτων που δέχονται μείωση ενοικίου», αποκάλυψε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Μείωση του ΕΝΦΙΑ για τους ιδιοκτήτες ακινήτων που χάνουν τα ενοίκια που λαμβάνουν, εξετάζει η κυβέρνηση, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ειδικότερα, μιλώντας στον Ant1 και ερωτηθείς για την επέκταση στη μείωση του ενοικίου σε όσους πλήττονται από την κρίση, ο υπουργός τόνισε ότι έπρεπε να γίνει και διευκρίνισε ότι όσοι χάνουν εισόδημα λόγω κρίσης δικαιούνται την μείωση ενοικίου.

Σημείωσε ακόμα ότι αναμένεται να δοθούν φορολογικά κίνητρα και στους ιδιοκτήτες ακινήτων για το -40% που θα χάσουν από το ενοίκιο που παίρνουν, ενώ τόνισε ότι υπάρχουν σκέψεις να μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ κατά 25% σε ιδιοκτήτες ακινήτων που δέχονται μείωση ενοικίου.

Άδειες ειδικού σκοπού

Όπως είπε στη συνέχεια ο κ. Γεωργιάδης, δεν πρέπει να υπάρχει διαφοροποίηση στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα σχετικά με την άδεια ειδικού σκοπού η οποία επεκτείνεται στο Δημόσιο.

Παραγωγοί

Σχετικά με τους παραγωγούς ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι δίνεται η δυνατότητα οι παραγωγοί να δηλώσουν τόπο κατοικίας στην Αθήνα για όσο διαρκέσουν τα μέτρα και θα μπορούν να παραλαμβάνουν από την περιοχή τους τα τρόφιμα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider