Η Standard & Poor’s διατήρησε τα τρία «Α» της Γερμανίας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Standard & Poor’s διατήρησε τα τρία «Α» της Γερμανίας
Λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού, η Standard & Poors εκτιμά πως το πραγματικό ΑΕΠ της Γερμανίας θα συρρικνωθεί κατά 1,9% το 2020.

Διατήρησε την «αριστεία» της Γερμανίας ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's την Παρασκευή στο «AAA» με σταθερό outlook.

Όπως αναφέρει ο οίκος αξιολόγησης η γερμανική κυβέρνηση έχει λάβει σημαντικά μέτρα περιορισμού της οικονομικής δραστηριότητας εξαιτίας της εξάπλωσης του κορονοϊού, και βραχυπρόθεσμα η γερμανική οικονομία θα περιέλθει σε ύφεση (2020). Ωστόσο η αξιοποίηση του δημοσιονομικού χώρου θα συμβάλει στην αποτροπή μακροχρόνιων ζημιών στην οικονομία. Τα δημοσιονομικά μέτρα που λαμβάνει η Γερμανία ανέρχονται σε 156 δισ. ευρώ, ήτοι το 4,5% του ΑΕΠ, με την Standard & Poors να εκτιμά πως θα ληφθούν πρόσθετα μέτρα ύψους 1,4% του ΑΕΠ.

Λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού, η Standard & Poors εκτιμά πως το πραγματικό ΑΕΠ της Γερμανίας θα συρρικνωθεί κατά 1,9% το 2020, πριν ανακάμψει κατά 2,6% το 2021.

Το συνολικό πακέτο δανείων και εγγυήσεων για τη στήριξη των επιχερήσεων στη Γερμανία ανέρχεται στα 550 δισ. ευρώ (50 δισ. ευρώ για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις για τη γεφύρωση των αναγκών ρευστότητας, ειδικό ταμείο σταθεροποίησης για τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις, το οποίο θα είναι σε θέση να προσφέρει 100 δισ. ευρώ, 400 δισ. ευρώ σε εγγυήσεις και έως 100 δισ. ευρώ για την αναχρηματοδότηση προγραμμάτων).

Η Γερμανία προσθέτει ο οίκος θα συνεχίσει να είναι μία από τις πιο παραγωγικές οικονομίες στον κόσμο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider