Δώρο Πάσχα από το δημόσιο, για όσους βρίσκονται σε αναστολή σύμβασης

Αγγελική Μαρίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δώρο Πάσχα από το δημόσιο, για όσους βρίσκονται σε αναστολή σύμβασης
Η συμμετοχή του δημοσίου (μέσω του κρατικού προϋπολογισμού) αφορά μόνο το διάστημα που οι επιχειρήσεις ανέστειλαν την λειτουργία τους με κρατική εντολή ή πάγωσαν τις συμβάσεις των εργαζομένων τους.

Τη δυνατότητα να λάβουν Δώρο Πάσχα από το δημόσιο, όσοι εργαζόμενοι τέθηκαν ή θα τεθούν σε αναστολή σύμβασης, ανακοίνωσαν σήμερα οι συναρμόδιοι υπουργοί Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Η συμμετοχή του δημοσίου (μέσω του κρατικού προϋπολογισμού) αφορά μόνο στο διάστημα που οι επιχειρήσεις ανέστειλαν την λειτουργία τους με κρατική εντολή ή πάγωσαν τις συμβάσεις των εργαζομένων τους.

Υπενθυμίζεται πως στις επιχειρήσεις που έχουν αναστείλει την λειτουργία τους με διοικητική εντολή ή ανήκουν στις πληττόμενες από την κρίση (βάσει ΚΑΔ), δίνεται η δυνατότητα καταβολής του Δώρου Πάσχα μέχρι το καλοκαίρι και συγκεκριμένα μέχρι τις 30 Ιουνίου.

«Καθώς το Δώρο θα ήταν κανονικά μειωμένο κατά το μέρος που αυτό δεν είναι δεδουλευμένο, όπως θα αναφέρεται και στην σχετική ΠΝΠ. Το τμήμα που λείπει θα καταβληθεί στο ακέραιο από τον κρατικό προϋπολογισμό», δήλωσε ο κ. Βρούτσης.

Ποιοι πρέπει να καταβάλλουν κανονικά το δώρο Πάσχα

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι επιχειρήσεις εκτός ΚΑΔ που δεν πλήττονται από την κρίση του κορονοιού οφείλουν να καταβάλλουν το Δώρο Πάσχα έως την Μεγάλη Τετάρτη 15 Απριλίου.

Η κυβέρνηση προχωράει σε αυτή τη ρύθμιση γιατί με βάση την υπ’ αριθμ. 19040/7.12.1981 Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 742, τεύχος Β΄ της 9.12.81), η εργασιακή σχέση των απασχολουμένων στις αναφερόμενες στην ίδια διάταξη Επιχειρήσεις – Εργοδότες, τίθεται σε αναστολή, και η διάρκεια της εργασιακής σχέσης, έως την αναστολή της δεν καλύπτει ολόκληρη τη χρονική περίοδο από 1η Ιανουαρίου μέχρι 30 Απριλίου του τρέχοντος έτους, το επίδομα εορτών Πάσχα καταβάλλεται μειωμένο, λαμβάνοντας υπόψη για τον υπολογισμό του το χρόνο διάρκειας της εργασιακής σχέσης έως την αναστολή αυτής. Με αυτό τον τρόπο το ποσό του επιδόματος εορτών Πάσχα που αντιστοιχεί στο χρονικό διάστημα αναστολής της εργασιακής σχέσης καταβάλλεται από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider