Σκυλακάκης: Να εξαιρεθούν από τις μετρήσεις οι δαπάνες για τον κοροναϊό

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σκυλακάκης: Να εξαιρεθούν από τις μετρήσεις οι δαπάνες για τον κοροναϊό
Ο υφυπουργός δήλωσε προβληματισμένος για τις επιπτώσεις του κοροναϊού στην οικονομία.

Προσαρμογή των δημοσιονομικών στόχων σε δυο επίπεδα θα διεκδικήσει η Ελλάδα, όπως προκύπτει από δηλώσεις του υφυπουργού Δημοσιονομικής Πολιτικής, Θεόδωρου Σκυλακάκη.

Ειδικότερα, ο κ. Σκυλακάκης, σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ νωρίτερα, εξήγησε ότι χρειάζεται κυκλική προσαρμογή για το πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% και εξαίρεση των δαπανών που συνδέονται με τον κοροναϊό, από τις μετρήσεις των δημοσιονομικών αποτελεσμάτων.

«Δεν λέμε ότι δεν θα πετύχουμε τους δημοσιονομικούς στόχους»

«Δεν λέμε ότι δεν θα πετύχουμε τους δημοσιονομικούς στόχους, ζητάμε όμως να αντιμετωπιστούμε όπως οι άλλες χώρες, το 3,5% ακατέβατο πρέπει να προσαρμοστεί, οι πιθανότητες είναι πολύ μεγάλες», εξήγησε ο κ. Σκυλακάκης.

Ο υφυπουργός δήλωσε προβληματισμένος για τις επιπτώσεις του κοροναϊού στην οικονομία, αναφέροντας πως «ζούμε σε ένα περιβάλλον διαρκούς αβεβαιότητας, με τις αγορές να έχουν προεξοφλήσει κρίση ανάλογη αυτής του 2008». Την εκτίμηση αυτή ο υφυπουργός την χαρακτήρισε λανθασμένη.

Για μειώσεις φόρων: Πρέπει πρώτα να περάσουμε την κρίση

Αναφορικά με τα σχέδια μείωσης φόρων που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση, ερωτηθείς σχετικά, ο κ. ανέφερε ότι πρέπει πρώτα να περάσουμε την κρίση, τώρα μας έρχεται ένας μετεωρίτης, θα πρέπει πρώτα να βρούμε την έκταση του φαινομένου και «αν δεν βλέπουμε το φως της εξόδου, δεν μπορούμε να μετρήσουμε το κόστος».

Οι εργαζόμενοι που πλήττονται

Παράλληλα, ο κ. Σκυλακάκης δεσμεύτηκε για στήριξη των εργαζομένων οι οποίοι πλήττονται μισθολογικά από τον κοροναϊό, παραπέμποντας για συγκεκριμένες ανακοινώσεις προς το τέλος του μήνα, πριν την προγραμματισμένη καταβολή μισθοδοσίας Μαρτίου.

«Πρέπει να δούμε την έκταση του φαινομένου», είπε, «το δημοσιονομικό κόστος στην περίπτωση πανελλαδικής κάλυψης και διάρκειας 2-3 μηνών είναι πολύ μεγάλο».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider