Στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του ΔΝΤ

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του ΔΝΤ
Με τον αναπληρωτή γενικό διευθυντή του ΔΝΤ θα συναντηθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην Αθήνα θα βρεθεί την επόμενη εβδομάδα ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του ΔΝΤ, Τάο Ζανγκ, ο οποίος θα συναντηθεί με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις, στο πλαίσιο της καθιερωμένης ενημέρωσης Τύπου του Ταμείου, ανέφερε πως ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του Ταμείου θα βρεθεί στην Ελλάδα την επόμενη εβδομάδα και θα μετάσχει στις εργασίες του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

Ωστόσο, ο κ. Ράις ανέφερε πως ο Τάο Ζανγκ στο πλαίσιο της επίσκεψής του θα έχει και συνάντηση με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Τάο Ζανγκ, που είναι αναπληρωτής γενικός διευθυντή στο ΔΝΤ από το 2016, έχει διατελέσει υποδιοικητής της κεντρικής τράπεζας της Κίνας (PBOC), ενώ έχει εργασθεί και στην Παγκόσμια Τράπεζα και την Ασιατική Αναπτυξιακή Τράπεζα.

Τη σημερινή ενημέρωση Τύπου του ΔΝΤ μονοπώλησε το θέμα του κοροναϊού και οι επιπτώσεις του στην παγκόσμια οικονομία. Μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ ανέφερε πως ο κοροναϊός είναι πιθανόν να επηρεάσει την Εαρινή Σύνοδο του Ταμείου τον Απρίλιο στην Ουάσιγκτον, ωστόσο όπως ξεκαθάρισε η Σύνοδος δεν θα αναβληθεί, απλά θα αλλάξει ο τρόπος διεξαγωγής της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider