Bloomberg: Η ελληνική οικονομία βελτιώνεται, αλλά πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Bloomberg: Η ελληνική οικονομία βελτιώνεται, αλλά πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις
«Τα κόκκινα δάνεια παραμένουν το μεγαλύτερο πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας», σημειώνει το Bloomberg, σχολιάζοντας καίρια σημεία της έκθεσης της Κομισιόν.

«Το δημοσιονομικό και οικονομικό outlook της Ελλάδας βελτιώνεται, ωστόσο η χώρα εξακολουθεί να βρίσκεται αντιμέτωπη με σοβαρούς κινδύνους, οι οποίοι οφείλονται στον αδύναμο τραπεζικό κλάδο, τα υψηλά επίπεδα ανεργίας, το υψηλό δημόσιο χρέος και την έλλειψη ξένων επενδύσεων», γράφει το Bloomberg, την Τρίτη, σχολιάζοντας τα συμπεράσματα της 5ης Έκθεσης Ενισχυμένης Εποπτείας της Κομισιόν για την Ελλάδα.

Όπως επισημαίνει, μεταξύ άλλων, το πρακτορείο, αναφερόμενο στα ευρήματα της έκθεσης, η Ελλάδα σημείωσε μεγάλη πρόοδο σε ό,τι αφορά την εφαρμογή συγκεκριμένων μεταρρυθμίσεων στα τέλη του 2019, ωστόσο πρέπει να κάνει ακόμη περισσότερα και συγκεκριμένα να λάβει ουσιαστικά μέτρα για τον χρηματοπιστωτικό κλάδο.

«Αγκάθι» τα κόκκινα δάνεια

Έχοντας χάσει το 25% της οικονομικής της δραστηριότητας μετά τη δεκαετή κρίση χρέους, πλέον η Ελλάδα πρέπει να εστιάσει στον τραπεζικό κλάδο, με στόχο να μειωθούν τα κόκκινα δάνεια που κυμαίνονται σε δυσθεώρητο ύψος. «Τα κόκκινα δάνεια παραμένουν το μεγαλύτερο πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας», σημειώνει το Bloomberg, σχολιάζοντας καίρια σημεία της έκθεσης.

«Η ενίσχυση των επενδύσεων θα στηρίξει την οικονομία. Η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να προσελκύσει επενδύσεις. Το επενδυτικό κενό παραμένει ωστόσο μεγάλο και δεν μπορεί άμεσα να καλυφθεί, τονίζεται, επίσης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider