Ντομπρόβσκις: Γίνονται συζητήσεις για τα πρωτογενή πλεονάσματα της Ελλάδας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ντομπρόβσκις: Γίνονται συζητήσεις για τα πρωτογενή πλεονάσματα της Ελλάδας
«Πράγματι υπάρχουν συζητήσεις γι' αυτό το θέμα και αναζητούμε τρόπο για να στηρίξουμε τις επενδύσεις και τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα», δηλώνει ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για τη μείωση των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα της Ελλάδας άφησε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις, μιλώντας στο MEGA.

Ο κ. Ντομπρόβσκις επεσήμανε πως «πράγματι υπάρχουν συζητήσεις γι' αυτό το θέμα και αναζητούμε τρόπο για να στηρίξουμε τις επενδύσεις και τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα. Φυσικά η τελική απόφαση θα ληφθεί από το Eurogroup, τους πιστωτές της Ελλάδας. Αλλά νομίζω ότι το momentum των μεταρρυθμίσεων και οι αποδόσεις της ελληνικής οικονομίας δημιουργούν ένα θετικό momentum για μια θετική απόφαση».

Σχολιάζοντας τον οικονομικό βηματισμό της Ελλάδας ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν αναγνώρισε πως «η ανάπτυξη της Ελλάδας ενισχύεται και υπερβαίνει κατά πολύ τον μέσο όρο της Ευρώπης. Χαιρετίζουμε τη φιλόδοξη ατζέντα μεταρρυθμίσεων της νέας κυβέρνησης. Η Ελλάδα κατάφερε να αποκαταστήσει την αξιοπιστία της ελληνικής οικονομίας και της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας. Αυτό το βλέπουμε σε διάφορους δείκτες αλλά είναι σημαντικό αυτή η ατζέντα να υλοποιηθεί και να μείνει σε αυτή την τροχιά».

Δεν υπάρχει χώρος για πολιτικό λάθος

Παρ' όλα αυτά, σημείωσε πως η Ελλάδα έχει ακόμα «πολύ υψηλό επίπεδο χρέους και συνεπώς υπάρχει λίγος χώρος για πολιτικό λάθος».

Σχολιάζοντας το ποσοστό ανεργίας της χώρας, είπε ότι βρίσκεται σε «μεγάλο ποσοστό, παρότι μειώνεται σταθερά».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider