Στην Αθήνα ο επίτροπος Τζεντιλόνι - Εντατικοποιείται η συζήτηση για μείωση πλεονασμάτων

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στην Αθήνα ο επίτροπος Τζεντιλόνι - Εντατικοποιείται η συζήτηση για μείωση πλεονασμάτων
Η μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων θα απασχολήσει τις συζητήσεις του Ιταλού Επιτρόπου με την ελληνική πλευρά, κατά την αυριανή του επίσκεψη στην Αθήνα.

Η μείωση των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα της Ελλάδας θα απασχολήσει τις συζητήσεις που θα έχει αύριο, Πέμπτη, με την ελληνική κυβέρνηση στην Αθήνα, ο Επίτροπος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Πάολο Τζεντιλόνι, όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο Επίτροπος στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες.

Υπάρχει ικανοποίηση από τις προσπάθειες της Ελλάδας

Ερωτηθείς για το έαν η μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων θα απασχολήσει τις συζητήσεις του με την ελληνική πλευρά ο Ιταλός Επίτροπος ανάφερε:

«Είμαστε ικανοποιημένοι για το ότι οι προσπάθειες που γίνονται στην Ελλάδα είναι στη σωστή κατεύθυνση. Θα γίνει συζήτηση για τα πρωτογενή πλεονάσματα, αλλά δεν μπορώ να προκαταλάβω το αποτέλεσμα της σχετικής συζήτησης».

Η ελληνική πλευρά επιδιώκει τη μειωση των δημοσιονομικών στόχων ήδη από το 2021, κάτι που θέλει να αξιοποιήσει για μειώσεις φόρων και αύξηση των παραγωγικών επενδύσεων.

Βασικό επιχείρημα της Ελλάδας είναι πως η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους διασφαλίζεται ακόμη και εαν υπάρξουν μικρότερα πλεονάσματα το 2021 και το 2022.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider