O ESM μηδένισε τα επιτόκια για την Ελλάδα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
O ESM μηδένισε τα επιτόκια για την Ελλάδα
Ενεργοποιήθηκε ένα ακόμη μέτρο ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους. Στα 122,15 εκατ. ευρώ ανέρχεται το κέρδος για την Ελλάδα.

Στην ενεργοποίηση ενός ακόμα μέτρου ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους προχώρησε σήμερα, Πέμπτη, ο ESM.

Ειδικότερα, σε συνέχεια της θετικής απόφασης του Eurogroup του περασμένου Δεκεμβρίου, ο ESM ανακοίνωσε ότι καταργεί την επιτάχυνσης του περιθωρίου επιτοκίου δανείων.

Καταργείται η επιτάχυνσης του περιθωρίου επιτοκίου δανείων

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, το ΔΣ του ESM μειώσει στο μηδέν την επιτάχυνση του περιθωρίου επιτοκίου επί των ελληνικών δανείων για την περίοδο μεταξύ 17 Ιουνίου 2019 και 31 Δεκεμβρίου 2019, ως μέρος των μεσοπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης του χρέους που συμφωνήθηκαν για τη χώρα.

Το κέρδος για την Ελλάδα από την εν λόγω μείωση ανέρχεται σε 122,15 εκατ. ευρώ.

Στο πλαίσιο των μέτρων ελάφρυνσης του χρέους, στις 20 Δεκεμβρίου 2019, ο ESM είχε πραγματοποιήσει τη μεταφορά στην Ελλάδα ποσού ύψους 644,42 εκατ. ευρώ από τα κέρδη των ευρωπαϊκών κεντρικών τραπεζών από τα ελληνικά ομόλογα (SMP / ANFA).

Ρέγκλινγκ: H ελληνική κυβέρνηση ανταποκρίνεται στις δεσμεύσεις της

«Μετά το τέλος του προγράμματος του ESM τον Αύγουστο του 2018, η Ελλάδα δεσμεύτηκε να συνεχίσει την εφαρμογή βασικών μεταρρυθμίσεων. Η μείωση του αυξανόμενου περιθωρίου επιτοκίου, καθώς και η αποδέσμευση των κερδών SMP / ANFA, δείχνει ότι η ελληνική κυβέρνηση ανταποκρίθηκε στις μεταρρυθμιστικές δεσμεύσεις της», δήλωσε ο επικεφαλής του ΕSM, Κλάους Ρέγκλινγκ, προσθέτοντας πως «η συνεχιζόμενη πρόοδος στην πραγματοποίηση των μεταρρυθμίσεων συνέβαλε στην οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας».

«Με περισσότερα από 190 δισ. ευρώ σε εκκρεμή δάνεια, το EFSF και ο ESM είναι ο μεγαλύτερος πιστωτής της Ελλάδας και είναι προς το αμοιβαίο συμφέρον μας η Ελλάδα να γίνει μια επιτυχημένη και ακμάζουσα οικονομία», κατέληξε ο Ρέγκλινγκ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider