Σταϊκούρας για αναβάθμιση Ελλάδας: Το κλίμα αλλάζει

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σταϊκούρας για αναβάθμιση Ελλάδας: Το κλίμα αλλάζει
«Ενδεικτική της αλλαγής του κλίματος η αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της ελληνικής οικονομίας από τον ιαπωνικό οίκο αξιολόγησης», σημείωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας.

«Ως ενδεικτική της αλλαγής κλίματος αλλά και της βελτιωμένης άποψης για την ελληνική οικονομία, ενός ‘συντηρητικού’ οίκου αξιολόγησης, η οποία προέκυψε από τη διασφάλιση της πολιτικής σταθερότητας μετά τις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές και την εφαρμογή μίας συνεκτικής και ολοκληρωμένης οικονομικής πολιτικής», χαρακτηρίζει ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας την αναβάθμιση της Ελλάδας από τον ιαπωνικό οίκος αξιολόγησης R&I.

Η νέα αξιολόγηση είναι υψηλότερη έναντι των άλλων οίκων

Σύμφωνα με τον υπουργό, παρά το ότι η R&I δεν είναι επιλέξιμος οίκος αξιολόγησης από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ECB eligible), η εν λόγω αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας του ελληνικού δημοσίου δίδεται 8 μήνες μετά την αμέσως προηγούμενη από τον ίδιο οίκο (Απρίλιος 2019), ενώ το νέο rating είναι το υψηλότερο συγκριτικά με όλων των άλλων οίκων και μόλις 2 βαθμίδες πίσω από το investment grade status (ΒΒΒ-).

«Το υπουργείο Οικονομικών, με τον ΟΔΔΗΧ, συνεχίζει τη βήμα- βήμα αποκατάσταση της κανονικότητας», καταλήγει στη δήλωσή του ο υπουργός Οικονομικών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider