Λαγκάρντ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο αναπροσαρμογής της νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Λαγκάρντ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο αναπροσαρμογής της νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ
Η Κριστίν Λαγκάρντ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αναπροσαρμογής της νομισματικής πολιτικής μέσω του προγράμματος του QE. 

Παραμένουν αβέβαιες και απαισιόδοξες οι προοπτικές για την παγκόσμια οικονομία όπως τόνισε η πρόεδρος της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ τη Δευτέρα σε ομιλία της.

Η ίδια επεσήμανε πως η νομισματική πολιτική θα συνεχίσει να προσφέρει στήριξη στην αδύναμη ανάπτυξη της Ευρωζώνης, που αποτελεί και τον ακρογωνιαίο λίθο. Η ίδια υποστήριξε πως το επόμενο διάστημα θα υπάρξει σαφής στρατηγική για την πορεία της νομισματικής πολιτικής, αφήνοντας ουσιαστικά ανοιχτό το ενδεχόμενο αναπροσαρμογής της μέσω του προγράμματος του QE.

Η πρόεδρος της ΕΚΤ ανέφερε πως «οι συνθήκες στην αγορά εργασίας συνεχίζουν να βελτιώνονται, ενθαρρύνοντας τους καταναλωτές να διατηρήσουν την εμπιστοσύνη τους και να συνεχίσουν να ξοδεύουν».

Να επισημάνουμε πως η πρόεδρος της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ έχει θέσει ως προτεραιότητα του στρατηγείου της Φρανκφούρτης την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, ενώ είναι πιθανό να παρουσιάσει το επόμενο διάστημα ένα ευρύτερο ολοκληρωμένο σχέδιο κινήσεων. Το μεγάλο εμπόδιο που εντοπίζεται για την ώρα, είναι το πως θα καταφέρει η ΕΚΤ να εξαλείψει από το χαρτοφυλάκιο της περιουσιακά στοιχεία (assets) με έντονο το στοιχείο του άνθρακα και των ορυκτών καυσίμων. Παράλληλα, η ισχυρή γυναίκα της ΕΚΤ έχει αποστασιοποιηθεί από τη δογματική αρχή της «ουδετερότητας της αγοράς», θέλοντας να ενεργοποιήσει την αρχή του taxonomy της ΕΚΤ για τα green assets.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider