Βρούτσης: Το εφάπαξ θα δίνεται μαζί με τη σύνταξη

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρούτσης: Το εφάπαξ θα δίνεται μαζί με τη σύνταξη
Απόλυτα διασφαλισμένη η δημόσια κοινωνική ασφάλιση, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Γιάννη Βρούτση, το πρωί του Σαββάτου.

Τα εφάπαξ διατηρούνται και δεν κινδυνεύει τίποτα, δήλωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ.

«Η δημόσια κοινωνική ασφάλιση στη χώρα μας είναι απόλυτα διασφαλισμένη» διαβεβαίωσε ο αρμόδιος υπουργός και πρόσθεσε ότι το νέο ασφαλιστικό, το οποίο θα νομοθετηθεί, στις αρχές του 2020, όχι μόνο θα είναι καλύτερο, αλλά θα είναι και πιο ελκυστικό. «Όλοι θα αισθάνονται την ανάγκη να αποταμιεύουν πόρους στο ασφαλιστικό, για να λάβουν μία αξιοπρεπή σύνταξη. Πλέον, οι πολίτες θα γνωρίζουν τι συντάξεις θα παίρνουν μέσα από υποδείγματα και θα ξέρουν ότι το ασφαλιστικό είναι ένας εγγυημένος κουμπαράς κάτω από την κρατική πρόνοια. Η αγωνία που διαμορφώθηκε τα τελευταία 10 χρόνια ότι το ασφαλιστικό διαλύεται ανήκει στο παρελθόν. Το ασφαλιστικό είναι απόλυτα διασφαλισμένο» επανέλαβε ο αρμόδιος υπουργός.

Παράλληλα, ο κ. Βρούτσης σημείωσε ότι οι επικουρικές συντάξεις θα αυξηθούν, τονίζοντας ότι, όσες έχουν περικοπεί, θα αυξηθούν. Υπογράμμισε δε ότι αυξήσεις θα γίνουν και στις κύριες συντάξεις οι οποίες έχουν μικρό βαθμό ανταποδοτικότητας, ενώ ξεκαθάρισε ότι τα εφάπαξ διατηρούνται.

Μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων διευκρίνισε ότι δεν θίγεται τίποτα από τα προνοιακά επιδόματα, επισημαίνοντας ότι όλοι οι πόροι είναι διασφαλισμένοι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider