Γεωργιάδης: Δεν θα χαθεί ούτε ένα ευρώ από το ΕΣΠΑ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γεωργιάδης: Δεν θα χαθεί ούτε ένα ευρώ από το ΕΣΠΑ
Η επικείμενη αναθεώρηση θα μπορούσε υπό ιδανικές συνθήκες να ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούνιο του 2020.

Τη δέσμευση της κυβέρνησης να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ από το ΕΣΠΑ επανέλαβε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης ενώ σημείωσε ότι η επικείμενη αναθεώρηση θα μπορούσε υπό ιδανικές συνθήκες να ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούνιο του 2020, τονίζοντας ωστόσο ότι πρόκειται για ένα δύσκολο έργο.

Μιλώντας σε εκδήλωση με θέμα τις προοπτικές ανάπτυξης στη ΝΑ Μεσόγειο και τη στρατηγική Ελλάδας και Κύπρου που διοργάνωσε ο Δημοκρατικός Συναγερμός Ελλάδας το βράδυ της Τετάρτης στην Αθήνα, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι εν όψει της νέας προγραμματικής περιόδου έχει ήδη εκπονηθεί ένα σχέδιο και υπογράμμισε ότι αυτή τη στιγμή ασκούνται πιέσεις προς όλες τις κατευθύνσεις για να κινηθούν τα προγράμματα.

Αναφερόμενος στη κατάσταση που επικρατούσε όταν ανέλαβε καθήκοντα η νέα ηγεσία του υπουργείου, ο κ. Άδωνις έκανε λόγο για «καμένη γη» επισημαίνοντας ότι η απορροφητικότητα ήταν πολύ μικρή.

Ως προς την απορροφητικότητα, ο υπουργός ανέφερε ότι η Ελλάδα κατατάσσεται σε πολύ χαμηλή θέση (στην 19η) σημειώνοντας ότι «μας παρέδωσαν ένα υπερδεσμευμένο με προγράμματα που δεν υπήρχε περίπτωση να απορροφηθούν».

Αναφορικά με τα λοιπά κίνητρα προς τις επιχειρήσεις, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι ετοιμάζεται ένα γενναίο φορολογικό και ασφαλιστικό πακέτο με κίνητρα για τις startups μέσα στους επόμενους μήνες, κάτι το οποίο υλοποιείται με πρωτοβουλία του υπουργείου Οικονομικών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider