Σταϊκούρας: Έχουμε καταφέρει να αντιστρέψουμε το κλίμα των τελευταίων ετών 

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σταϊκούρας: Έχουμε καταφέρει να αντιστρέψουμε το κλίμα των τελευταίων ετών 
Ο υπουργός Οικονομικών τονίζει ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να καθιερώσει τη διανομή του υπερπλεονάσματος κάθε χρόνο.

Το φορολογικό νοµοσχέδιο που θα κατατεθεί τις επόµενες εβδοµάδες, εκτός πολλών µη δηµοσιονοµικών αλλά φορολογικά αναπτυξιακών διατάξεων, θα περιλαµβάνει όλες τις φοροελαφρύνσεις που αποτυπώνονται στο προσχέδιο του προϋπολογισµού, σημειώνει ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής».

Υλοποιούνται η µείωση του φόρου των επιχειρήσεων στο 24% για τη χρήση του 2019, η µείωση του φόρου στα µερίσµατα στο 5%, η αναµόρφωση της φορολογίας εισοδήµατος φυσικών προσώπων µε εισαγωγικό συντελεστή 9%, τα φορολογικά κίνητρα για την τόνωση της οικοδοµικής δραστηριότητας, τα µέτρα για την οικογένεια και την υπογεννητικότητα. Επιπλέον, µειώνονται οι ασφαλιστικές εισφορές για απασχολούµενους πλήρους απασχόλησης, σημειώνει.

Ο υπουργός Οικονομικών τονίζει ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να καθιερώσει τη διανομή του υπερπλεονάσματος κάθε χρόνο. «∆ική µας πρόθεση είναι να χορηγείται, σε σταθερή βάση, κάθε ∆εκέµβριο. Επιπλέον, εµείς θα αξιολογούµε τα δηµοσιονοµικά δεδοµένα που θα υφίστανται κάθε φορά και θα προσπαθούµε να τα αξιοποιούµε µε τον καλύτερο δυνατό τρόπο προς όφελος της χώρας και των πολλών».

Επισημαίνει ότι η ελληνική κυβέρνηση στους λίγους αυτούς μήνες διακυβέρνησης έχει καταφέρει να αντιστρέψει το κλίμα των προηγούμενων ετών και να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των εταίρων, «χάρη στην υπευθυνότητα, στη σοβαρότητα και στον σαφή σχεδιασμό που έχει». Σημειώνει χαρακτηριστικά ότι «πλέον συναντούμε ευήκοα ώτα για τις ελληνικές θέσεις» στο Eurogroup. Επισημαίνει μάλιστα ότι «οι εταίροι έχοντας κατανοήσει δικές τους άστοχες εκτιμήσεις και λάθη που έγιναν κατά το παρελθόν, συγκλίνουν στις προσπάθειες για την ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας».

Ο κ. Σταϊκούρας εκτιμά, επίσης ότι στο Eurogroup της 4ης Δεκεμβρίου θα έχουμε θετική κατάληξη για την αλλαγή χρήσης ANFAs και SMPs μέσα στο 2020, τονίζοντας παράλληλα πως στόχος είναι η χώρα να βρεθεί σε επενδυτική βαθμίδα το συντομότερο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider