Ελληνικά ομόλογα: «Τσίμπησαν» οριακά αλλά συνεχίζουν να κινούνται σε ιστορικά χαμηλά

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ελληνικά ομόλογα: «Τσίμπησαν» οριακά αλλά συνεχίζουν να κινούνται σε ιστορικά χαμηλά
Με το βλέμμα στις αγορές ομολόγων η Ελλάδα, σχεδιάζει την επόμενη έξοδό της πριν τα τέλη του 2019, προκειμένου να εκμεταλλευτεί την ευνοϊκή συγκυρία.

«Τσίμπησαν» οριακά οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, ωστόσο συνεχίζουν να κινούνται σε χαμηλά επίπεδα, καθώς επιστρέφει η εμπιστοσύνη των επενδυτών στην Ελλάδα.

Σήμερα ολοκληρώνεται, άλλωστε, μια εβδομάδα με χαμηλές επιδόσεις για τα κρατικά ομόλογα της Ευρωζώνης, καθώς, υπό το βάρος των ανησυχιών για την παγκόσμια οικονομία, οι επενδυτές στρέφονται στα παραδοσιακά ασφαλή επενδυτικά καταφύγια, όπως είναι τα ομόλογα.

Σήμερα, Παρασκευή, τα ελληνικά ομόλογα κινούνται οριακά ανοδικά, αν και συνεχίζουν να διαπραγματεύονται αρκετά μακριά από το 1,5%. Ειδικότερα, η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς κινείται στο 1,36%, ήτοι αυξημένο κατά δύο μονάδες βάσης έναντι της χθεσινής συνεδρίασης.

Ωστόσο, η συγκυρία για τα ελληνικά ομόλογα παραμένει ευνοϊκή. Αυτός είναι και ο λόγος που η κυβέρνηση εξετάζει νέα έξοδο στις αγορές πριν το τέλος του 2019.

Όπως μετέδωσε χθες το Reuters, επικαλούμενο κυβερνητική πηγή, η Ελλάδα εξετάζει έκδοση νέου ομολόγου εντός του 2019.

Εφόσον η έκδοση προχωρήσει θα είναι η τέταρτη μεταμνημονιακή έξοδος στις αγορές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με τις προηγούμενες τρεις εκδόσεις η Ελλάδα έχει καλύψει τον ετήσιο στόχο των 7,5 δισ. ευρώ που είχε ανακοινώσει ο ΟΔΔΗΧ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider