EuroWorking Group: Στο τραπέζι τέταρτη μεταμνημονιακή αξιολόγηση και αποπληρωμή ΔΝΤ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
EuroWorking Group: Στο τραπέζι τέταρτη μεταμνημονιακή αξιολόγηση και αποπληρωμή ΔΝΤ
Οι επιτελείς των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης θα ενημερωθούν για την ολοκλήρωση της τέταρτης μεταμνημονιακής αξιολόγησης και για τις εν εξελίξει διαδικασίες πρόωρης αποπληρωμής του ακριβού δανείου του ΔΝΤ.

Με θετικούς οιωνούς για την Ελλάδα συμπίπτει η συνεδρίαση του EuroWorking Group, το απόγευμα της Πέμπτης.

Οι επιτελείς των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης αναμένεται να ενημερωθούν για την ολοκλήρωση της τέταρτης μεταμνημονιακής αξιολόγησης των θεσμών στην Αθήνα.

Η τέταρτη αξιολόγηση ολοκληρώθηκε με θετικό πρόσημο την Τετάρτη, μέσα από μια απολογιστική, τελευταία συνάντηση του Χρήστου Σταϊκούρα με τους θεσμούς, στη διάρκεια της οποίας καταμετρήθηκαν τα ανοιχτά μέτωπα αλλά και σχεδιάστηκαν τα επόμενα βήματα.

Στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών ανέφερε χαρακτηριστικά, με αφορμή τη λήξη της τέταρτης αξιολόγησης πως η ελληνική πλευρά δεν εστίασε αποκλειστικά στην εφαρμογή των εκκρεμών προαπαιτούμενων της τρίτης αξιολόγησης, αλλά έθεσε τη δική της ατζέντα, δείχνοντας πως έχει την ιδιοκτησία του προγράμματος.

Το ίδιο κυβερνητικό στέλεχος αποκάλυψε πως στη σημερινή συνεδρίαση του EuroWorking Group αναμένεται να συζητηθούν και οι εν εξελίξει διαδικασίες για την πρόωρη αποπληρωμή δανείων του ΔΝΤ ύψους 2,9 δισ. ευρώ.

Μετά τη λήξη της τέταρτης αξιολόγησης, πλέον οι διαβουλεύσεις μεταξύ των τεχνικών κλιμακίων και των υπηρεσιών των υπουργείων για τα 50 συνολικά πεδία τα οποία άνοιξαν κατά την τριήμερη διαπραγμάτευση θα συνεχιστούν εξ αποστάσεως με στόχο μια θετική έκθεση από την Κομισιόν στα τέλη Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider