Παραιτήθηκε από την ΕΚΤ η Σαμπίν Λαουτενσλάγκερ

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παραιτήθηκε από την ΕΚΤ η Σαμπίν Λαουτενσλάγκερ
Η θητεία της είναι οκταετής και θα έληγε, κανονικά, το 2022.

Την παραίτησή της υπέβαλε η «ισχυρή κυρία» της ΕΚΤ, Σαμπίν Λαουτενσλέγκερ, στον πρόεδρο Μάριο Ντράγκι, η οποία θα παραμείνει στη θέση της στην κεντρική τράπεζα έως τις 31 Οκτωβρίου.

Η Γερμανίδα αξιωματούχος είναι μέλος της εκτελεστικής επιτροπής και αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου (SSM) της ΕΚΤ -όπου έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο από την ίδρυσή του το 2014. Η θητεία της είναι οκταετής και θα έληγε, κανονικά, το 2022.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της κεντρικής τράπεζας, ο Ντράγκι έκανε αποδεκτή την παραίτηση της Λαουτενσλέγκερ, ευχαριστώντας την για την προσφορά της στην οικοδόμηση ενός ισχυρού και στέρεου μηχανισμού τραπεζικής εποπτείας στην Ευρωζώνη που αποτελεί βασικό πυλώνα της τραπεζικής ένωσης, καθώς και για την αφοσίωσή της στην Ευρώπη.

Πηγές με γνώση των διαδικασιών, πάντως, εκτιμούν ότι τη θέση της Λαουτενσλέγκερ θα καλυφθεί από Γερμανό ή Γερμανίδα αξιωματούχο, πολύ πιθανόν από κάποιον που έχει διατελέσει σε κορυφαία θέση σε κεντρική τράπεζα -εν προκειμένω την Μπούντεσμπανγκ- ή σε ευρωπαϊκό όργανο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider