Πράσινο φως για το 6ο έργο ΣΔΙΤ στη διαχείριση απορριμμάτων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πράσινο φως για το 6ο έργο ΣΔΙΤ στη διαχείριση απορριμμάτων
Η Μονάδα Επεξεργασίας Αποβλήτων Δυτικού Τομέα Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είναι δυναμικότητας περίπου 300.000 τόνων ανά έτος και εξυπηρετεί 10 Δήμους.

Το πράσινο φως έλαβε σήμερα από την Διϋπουργική Επιτροπή Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) το έργο «Μονάδα Επεξεργασίας Αποβλήτων Δυτικού Τομέα Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας».

Πρόκειται για το έκτο έργο ΣΔΙΤ στον τομέα διαχείρισης απορριμμάτων καθώς ήδη λειτουργούν έργα ΣΔΙΤ σε Δυτική Μακεδονία, Ήπειρο και Σέρρες, ενώ ξεκινά η υλοποίησή τους σε Ηλεία και Πελοπόννησο.

Η Μονάδα Επεξεργασίας Αποβλήτων Δυτικού Τομέα Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είναι δυναμικότητας περίπου 300.000 τόνων ανά έτος και εξυπηρετεί 10 Δήμους. Για το έργο θα επενδυθούν ιδιωτικά κεφάλαια και πόροι του ΕΣΠΑ, ενώ το βασικό οικονομικό κριτήριο επιλογής αναδόχου θα είναι το χαμηλότερο gate fee (τέλος εισόδου) που θα καταβάλλουν οι ΟΤΑ.

Γεωργιάδης: Ενθαρρύνουμε ιδιαίτερα τα έργα ΣΔΙΤ

Όπως δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης «Μέχρι σήμερα τα μόνα πραγματικά έργα που έχουν υλοποιηθεί στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων, είναι έργα ΣΔΙΤ. Κανένα από τα δημόσια έργα δεν έχει μπορέσει να προχωρήσει με την ίδια ταχύτητα που προχωρούν τα ΣΔΙΤ».

«Δίνουμε ένα σήμα στην αγορά ότι ενθαρρύνουμε ιδιαίτερα τα έργα ΣΔΙΤ. Είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε όσο γίνεται πιο γρήγορα και για να απορροφήσουμε τους Κοινοτικούς πόρους και για να δώσουμε λύση σε πραγματικά προβλήματα», τόνισε ακόμη ο υπουργός.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider