Draghi: Πισωγύρισμα για την Ελλάδα το 2015, πρόοδος το 2016

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Draghi: Πισωγύρισμα για την Ελλάδα το 2015, πρόοδος το 2016

Την πρόοδο που έχει καταγράψει η Ελλάδα τους τελευταίους μήνες στην κατεύθυνση εφαρμογής μεταρρυθμίσεων εξήρε ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Mario Draghi.

«H Eλλάδα έχει υλοποιήσει πολλές μεταρρυθμίσεις τους τελευταίους μήνες», δήλωσε χαρακτηριστικά, σε συνέντευξη του στη γερμανική εφημερίδα Bild. Ερωτηθείς ωστόσο γιατί η Ελλάδα δεν έχει ακόμη ορθοποδήσει, παρά τα πακέτα διάσωσης – μαμούθ, ο κεντρικός τραπεζίτης σημείωσε πως «Η τελευταία χρονιά ήταν ένα οικονομικό πισωγύρισμα για την Ελλάδα. Τώρα όλοι γνωρίζουν πως δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη χωρίς μεταρρυθμίσεις. Και αυτό που χρειάζονται πάνω από όλα η χώρα και οι πολίτες της είναι ανάπτυξη. Η Ελλάδα έχει εφαρμόσει πολλές μεταρρυθμίσεις τους τελευταίους μήνες και είναι προσηλωμένη σε ένα μεταρρυθμιστικό μονοπάτι».

Ο ίδιος υποστήριξε ακόμα πως τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα δεν οφείλονται στο ευρώ, τονίζοντας πως η χώρα θα έπρεπε σε κάθε περίπτωση να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις. «Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα έχουν λίγη σχέση με το ευρώ. Σε κάθε περίπτωση θα έπρεπε να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις. Στην Ευρωζώνη η Ελλάδα μπορεί να το κάνει αυτό με τη στήριξη των εταίρων της» ανέφερε, προσθέτοντας ότι η ΕΚΤ δεν αποφασίζει ποιος ανήκει και ποιος δεν ανήκει στην Ευρωζώνη. «Αυτό είναι θέμα των κρατών μελών», εξήγησε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider