«Κλείδωσαν» οι επιλογές για την Επιτροπή Ανταγωνισμού - Ακαδημαϊκός ο διάδοχος της Θάνου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Κλείδωσαν» οι επιλογές για την Επιτροπή Ανταγωνισμού - Ακαδημαϊκός ο διάδοχος της Θάνου
Πρόσωπα με σημαντικές περγαμηνές και ακαδημαϊκά διαπιστευτήρια θα προτείνει η κυβέρνηση για την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Τέσσερα πρόσωπα με σημαντικές περγαμηνές, εργασιακή εμπειρία και ακαδημαϊκά διαπιστευτήρια αναμένεται να προταθούν από την κυβέρνηση για τις τέσσερις θέσεις που εκκρεμούν στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, μετά και την απομάκρυνση της Βασιλικής Θάνου, της Άννας Νάκου και των δύο εισηγητών, άπαξ και καθιερώθηκαν ισχυρά ασυμβίβαστα με πρότερη κυβερνητική θητεία των προσώπων που υπηρετούν σε ανεξάρτητες αρχές.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Reader.gr, η κυβέρνηση αναμένεται να προβεί σε ανακοινώσεις το πρωί της Πέμπτης, ενώ στη συνέχεια οι προτάσεις που θα γίνουν θα πρέπει να εγκριθούν από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το πρόσωπο που αναμένεται να διαδεχθεί την κ. Θάνου δεν θα έχει κομματική διαδρομή, όπως έχει δεσμευθεί ο κ. Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής, ενώ έχει και σημαντική ακαδημαϊκή διαδρομή σε θέματα ανταγωνισμού. Όπως αναφέρουν πληροφορίες, πρόκειται για πρόσωπο με μακρά ακαδημαϊκή πορεία σε πανεπιστήμιο του Λονδίνου, αν και προέρχεται από τη νεότερη γενιά των ακαδημαϊκών στελεχών και έχει πληθώρα δημοσιεύσεων σε ακαδημαϊκά έντυπα για τα ζητήματα του πεδίου ειδίκευσής του.

Ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής θα είναι στέλεχος αντίστοιχης ποιότητας, με γνώση της ελληνικής πραγματικότητας και προερχόμενος από το εν Ελλάδι σκηνικό, ενώ οι δύο εισηγητές που επίσης θα προταθούν στις θέσεις των απομακρυνθέντων κ. Παύλοβιτς και Ζευγώλη θα είναι επίσης στελέχη που επιστρέφουν στην Ελλάδα από το εξωτερικό.

Όπως είναι φυσικό, οι επιλογές Ελλήνων που σταδιοδρόμησαν επί μακρόν στο εξωτερικό για 3 εκ των 4 ανωτέρων θέσεων της Επιτροπής Ανταγωνισμού, σηματοδοτούν και ένα μήνυμα υπέρ της μετατροπής του Brain drain σε… brain drain, δηλαδή επιστροφή καταρτισμένων και επιτυχημένων Ελλήνων από το εξωτερικό, προκειμένου να εργαστούν σε θέσεις ευθύνης εδώ.

Κατά τις πληροφορίες του Reader.gr από τις Βρυξέλλες, επίσης, η Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ε.Ε., μια από τις πιο ισχυρές Γενικές Διευθύνσεις της Κομισιόν, τελεί σε πλήρη γνώση των επιλογών της κυβέρνησης και εκτιμά ότι αυτές υπηρετούν τον ακομμάτιστο χαρακτήρα που πρέπει να έχει η Επιτροπή Ανταγωνισμού. Άλλωστε, σε πρόσφατη επικοινωνία του με την Επίτροπο Ανταγωνισμού της Ε.Ε., Μαργκρέτε Βεστάγκερ ο κ. Μητσοτάκης είχε εξηγήσει το σκεπτικό των ενεργειών της κυβέρνησης ως προς την περίπτωση της κ. Θάνου και είχε δεσμευθεί για επιλογές που θα κινούνται στο πνεύμα της αποστολής της εν λόγω ανεξάρτητης αρχής.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider