Δεν συγκαλείται Eurogroup τη Μεγάλη Πέμπτη, μετά το Πάσχα η συμφωνία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δεν συγκαλείται Eurogroup τη Μεγάλη Πέμπτη, μετά το Πάσχα η συμφωνία

Δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά το έκτακτο Eurogroup για την Ελλάδα τη Μεγάλη Πέμπτη, καθώς αργεί ακόμη η επίτευξη συμφωνίας μεταξύ κυβέρνησης και Θεσμών.

«Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης δεν θα συνεδριάσουν την Πέμπτη γιατί χρειάζονται περισσότερο χρόνο, προκειμένου να εξετάσουν τα δύο πακέτα μέτρων που ανοίγουν τον δρόμο για τη συνέχιση της χρηματοδότησης της Ελλάδας», αναφέρει σε νέο δημοσίευμά του το πρακτορείο Reuters.

«Δεν θα υπάρξει Eurogroup για την Ελλάδα αυτή την Πέμπτη, απαιτείται περισσότερος χρόνος», ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του προέδρου του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem, o Michel Reijns.

«Η συνάντηση (των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, ήτοι του Eurogroup) για την πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος και τη συζήτηση για το ελληνικό χρέος θα πραγματοποιηθεί σε μεταγενέστερο στάδιο», εξήγησε ακόμη ο εκπρόσωπος του Dijsselbloem.

Ένας δεύτερος αξιωματούχος δήλωσε στο Reuters πως το Eurogroup θα μπορούσε να συνεδριάσει την επόμενη εβδομάδα.

Για την απόφαση αυτή πραγματοποιήθηκε έκτακτη τηλεδιάσκεψη.

Στο μεταξύ, όπως ανέφερε νωρίτερα το insider.gr, χωρίς συμφωνία ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τρίτης, η συνάντηση της κυβέρνησης με τους Θεσμούς για τα μέτρα - ρεζέρβα και τον μηχανισμό ενεργοποίησής τους.

Μετά από τρεις ώρες διαπραγματεύσεων στις οποίες ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του πρωθυπουργού, Δημήτρης Τζανακόπουλος, καθώς και νομικοί του Μαξίμου, παρουσία του υπουργού και αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, κ. κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου και Γιώργου Χουλιαράκη ανέλυσαν την ελληνική πρόταση για τον μηχανισμό διόρθωσης των δημοσιονομικών αποκλίσεων, διαπιστώθηκε ότι κυβέρνηση και Θεσμοί απέχουν από το να συμφωνήσουν σε μια αμοιβαία λύση.

Εξερχόμενος της συνάντησης ο κ. Τσακαλώτος δήλωσε πως «παρουσιάστηκαν τα νομικά επιχειρήματα της κυβέρνησης για τον μηχανισμό» και ξεκαθάρισε ότι η ελληνική πλευρά δεν δέχεται τον προσδιορισμό συγκεκριμένων μέτρων τα οποία θα ληφθούν στην περίπτωση που δεν επιτευχθεί ο στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα.

«Το έχουμε απορρίψει αυτό», απάντησε ο υπουργός, ερωτηθείς σχετικά. Ο ίδιος ανέφερε πως το πρωί της Τετάρτης θα υπάρξει νέα συνάντηση για το θέμα, προκειμένου να συζητηθούν οι τεχνικές πτυχές του.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider