Συνάντηση κυβέρνησης - Θεσμών για το φορολογικό νομοσχέδιο

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνάντηση κυβέρνησης - Θεσμών για το φορολογικό νομοσχέδιο
Στην παρούσα φάση, στο επίκεντρο των συζητήσεων βρίσκονται οι αλλαγές στις 120 δόσεις.

Οι αλλαγές στο φορολογικό πεδίο, τα μεταμνημονιακά προαπαιτούμενα και οι μεταρρυθμιστικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης θα εξετασθούν σήμερα σε συνάντηση των Θεσμών με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών που θα διεξαχθεί στο κτήριο του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης που πλέον στεγάζει τη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φορολογική μεταρρύθμιση θα γίνει σε δύο στάδια και με δύο νομοσχέδια. Το πρώτο φορολογικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή θα περιλαμβάνει αλλαγές στη ρύθμιση των 120 δόσεων, στο ΦΠΑ, στην αγορά ακινήτων, στην ενεργειακή εξοικονόμηση και θα εμπεριέχει παρεμβάσεις αναπτυξιακού χαρακτήρα.

Το δεύτερο νομοσχέδιο θα έρθει το φθινόπωρο μαζί με τον προϋπολογισμό του 2020 και θα περιλαμβάνει μειώσεις φόρων στα φυσικά και νομικά πρόσωπα, τις αλλαγές στον Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών, τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, τη σταδιακή μείωση των συντελεστών ΦΠΑ και τις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Στην παρούσα φάση, στο επίκεντρο των συζητήσεων βρίσκονται οι αλλαγές στις 120 δόσεις, καθώς η προθεσμία υπαγωγής στη ρύθμιση εκπνέει στις 30 Σεπτεμβρίου. Στις αλλαγές στη ρύθμιση των χρεών περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, βελτιώσεις για όσους έχουν χρέη έως 3.000 ευρώ, επέκταση των 120 δόσεων για όλους (φυσικά και νομικά πρόσωπα) και μείωση του ετήσιου επιτοκίου με το οποίο επιβαρύνονται σήμερα οι δόσεις (ανέρχεται στο 5%).

Οι αλλαγές στον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος με τις μειώσεις φόρου στα νοικοκυριά και στις επιχειρήσεις θα έρθουν πακέτο σε ένα δεύτερο νομοσχέδιο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider