Καραμανλής: Οι επενδύσεις στις υποδομές επιδρούν πολλαπλαστικά στην οικονομία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Καραμανλής: Οι επενδύσεις στις υποδομές επιδρούν πολλαπλαστικά στην οικονομία
«Η κυβέρνηση πιστεύει στην αναπτυξιακή διάσταση των έργων υποδομής και στον σημαντικό ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν οι ιδιωτικές επενδύσεις», ανέφερε ο υπουργός Υποδομών.

Στο γεγονός ότι οι επενδύσεις στις υποδομές επιδρούν πολλαπλασιαστικά στην οικονομία εστίασε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, στο συνέδριο του Economist, που διεξάγεται στo Λαγονήσι, παρουσιάζοντας τους βασικούς άξονες του προγράμματος της κυβέρνησης για τις υποδομές.

Κατα την τοποθέτησή αναφέρθηκε στις βασικές καινοτομίες και τα νέα εργαλεία, που φέρνει το πρόγραμμα της νέας κυβέρνησης, με κεντρικό στόχο τη βελτίωση της ποιότητας των δημοσίων έργων και τη μείωση του κόστους και του χρόνου ολοκλήρωσής τους.

Κάποια από αυτά είναι η ανεξάρτητη επαλήθευση μελετών σκοπιμότητας για ένταξη των έργων στον εθνικό σχεδιασμό, το Εθνικό Μητρώο Υποδομών για τον τακτικό έλεγχο και τη συντήρησή τους, η επίβλεψη των δημοσίων έργων και από τον ιδιωτικό τομέα -ανάλογα τον τύπο του έργου και τη διαθεσιμότητα του Δημοσίου- τη διεύρυνση της συνεργασίας Δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, αλλά και τις «προτάσεις καινοτομίας», για την αξιοποίηση του ιδιωτικού τομέα όχι μόνο στην υλοποίηση αλλά και στον σχεδιασμό των έργων.

Τέλος, ο κ. Καραμανλής υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση πιστεύει στην αναπτυξιακή διάσταση των έργων υποδομής και στον σημαντικό ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν οι ιδιωτικές επενδύσεις».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.