Στουρνάρας: Υπήρξε συντονισμένη προσπάθεια ηθικής εξόντωσής μου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στουρνάρας: Υπήρξε συντονισμένη προσπάθεια ηθικής εξόντωσής μου
Την ανάγκη επιτάχυνσης των μεταρρυθμίσεων με στόχο τη μείωση των στόχων για τα πλεονάσματα επανέλαβε ο Γιάννης Στουρνάρας.

Σοβαρές αιχμές για συντονισμένη προσπάθεια ηθικής εξόντωσής του άφησε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, καταγγέλλοντας ότι στοχοποιήθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση.

«Η λέξη στοχοποίηση είναι δυστυχώς πολύ ήπια και κρύβει μια ζοφερή πραγματικότητα. Σε αυτή τη ζοφερή πραγματικότητα πρέπει να ριχτεί άπλετο φως από τους αρμόδιους θεσμικούς φορείς. Υπήρξε συντονισμένη προσπάθεια, από κρατικούς και παρακρατικούς παράγοντες, ηθικής εξόντωσης και 'δολοφονίας χαρακτήρα' εμού, της συζύγου μου και των θυγατέρων μας, προκειμένου να εμποδιστώ να εκτελέσω τα καθήκοντά μου, όπως αυτά περιγράφονται στο καταστατικό της Τράπεζας της Ελλάδος», αναφέρει ο κεντρικός τραπεζίτης σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής.

Όπως σημείωσε, εάν η κυβέρνηση λάβει εμπροσθοβαρή και αξιόπιστα μέτρα για την προσέλκυση νέων επενδύσεων, η οικονομία θα εισέλθει γρήγορα σε έναν ενάρετο αυτοτροφοδοτούμενο κύκλο αξιοπιστίας, εμπιστοσύνης και ανάπτυξης.

«Βραχυχρόνια, πιστεύω ότι υψηλότεροι ρυθμοί ανάπτυξης, περίπου διπλάσιοι από τον τρέχοντα ρυθμό 1,9% μέσω της αύξησης των επενδύσεων, είναι εφικτοί, λαμβάνοντας υπόψη ότι υπάρχει ακόμη σημαντικό αρνητικό παραγωγικό κενό στην ελληνική οικονομία», υπογραμμίζει ο κεντρικός τραπεζίτης.

Ταυτόχρονα, σημειώνει ότι είναι «σημαντικό η νέα κυβέρνηση να καταφέρει να δώσει άμεσα το μήνυμα ότι η χώρα αλλάζει σελίδα, δημιουργώντας ένα φιλικό περιβάλλον για τους επενδυτές και την υγιή επιχειρηματικότητα».

Ο κεντρικός τραπεζίτης βλέπει περιθώρια συμβιβαστικής λύσης με τους δανειστές στο θέμα των πρωτογενών πλεονασμάτων στη βάση της επιτάχυνσης των μεταρρυθμίσεων, ενώ χαρακτηρίζει πρόκληση την επίτευξη του φετινού στόχου για το πλεόνασμα στο 3,5% μετά το επεκτατικό δημοσιονομικό πακέτο του Μαΐου.

Βασική προϋπόθεση για την αναθεώρηση του στόχου των πρωτογενών πλεονασμάτων, σε συνεννόηση πάντα με τους θεσμούς, είναι η ενίσχυση της αξιοπιστίας της οικονομικής πολιτικής, που θα αυξήσει περαιτέρω την εμπιστοσύνη των επενδυτών αλλά και των εταίρων της Ελλάδας και θα οδηγήσει στην αναβάθμιση της χώρας σε επενδυτική πιστοληπτική βαθμίδα, υπογραμμίζει ο κ. Στουρνάρας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider