Βρούτσης: Μέχρι την 1η Ιουνίου 2020 θα εκδοθεί η πρώτη ψηφιακή σύνταξη

Αγγελική Μαρίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρούτσης: Μέχρι την 1η Ιουνίου 2020 θα εκδοθεί η πρώτη ψηφιακή σύνταξη
Σε κλίμα έντονης συγκινησιακής φόρτισης έγινε λίγο νωρίτερα η τελετή παράδοσης παραλαβής στο υπουργείο Εργασίας.

Σε κλίμα έντονης συγκινησιακής φόρτισης έγινε το μεσημέρι της Τρίτης η τελετή παράδοσης - παραλαβής στο υπουργείο Εργασίας.

Η απερχόμενη υπουργός Έφη Αχτσιόγλου, αφού ευχαρίστησε τους συνεργάτες της για την στήριξή τους στη δύσκολη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς, έκανε έναν απολογισμό του έργου της, τόσο στον τομέα της εργασίας, όσο και στον τομέα της ασφάλισης.

«Στεκόμαστε με εντιμότητα απέναντι στην κοινωνία και δεν εξιδανικεύουμε καμία κατάσταση, ούτε λέμε ότι όλα έγιναν τέλεια, κάθε άλλο. Γνωρίζουμε πολύ καλά τι καταφέραμε και τι όχι. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η ανεργία είναι ακόμα στο 18% παρά τη μείωση της.

Γνωρίζουμε ότι οι μισθοί δεν επανήλθαν σε ικανοποιητικά επίπεδα παρά τις παρεμβάσεις μας. Γνωρίζουμε ότι το εισόδημα των συνταξιούχων χρειάζεται ενίσχυση. Γνωρίζουμε ότι το κοινωνικό κράτος πρέπει να δυναμώσει τις δομές του».

Ανέφερε δε ότι «είμαστε περήφανοι για τα μικρά και τα μεγάλα που κάναμε. Δεν λέμε ότι τα κάναμε όλα σωστά, κάθε άλλο».

«Ο ελληνικός λαός έκανε μια επιλογή και είναι σεβαστή», τόνισε η υπουργός για το αποτέλεσμα των εκλογών της 7ης Ιουλίου και πρόσθεσε πως «θα παρακολουθούμε το έργο της νέας ηγεσίας του υπουργείου και θα το αντιμετωπίσουμε υπεύθυνα, σοβαρά και αποφασιστικά, ασκώντας αντιπολίτευση με βάση τις αρχές και τις θέσεις μας».

Ο Γιάννης Βρούτσης στην ομιλία του αναφέρθηκε στις προτεραιότητες του έργου του. «Σήμερα, ξεκινάει με συγκεκριμένο διάγραμμα και πρόγραμμα το νοικοκύρεμα και ο ψηφιακός μετασχηματισμός του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Μέχρι την 1η Ιουνίου 2020 θα εκδοθεί η πρώτη ψηφιακή σύνταξη στην Ελλάδα» τόνισε.

Ο νέος υπουργός υποστήριξε πως η πρώτη απόφαση που θα υπογράψει θα είναι η αύξηση των ελέγχων του ΣΕΠΕ, ιδιαίτερα τώρα λόγω τουριστικής περιόδου, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει πως θα εκδοθούν άμεσα οι 250.000 εκκρεμείς συντάξεις, θα δημοσιοποιηθούν τα εκκαθαριστικά των συντάξεων μετά τον επανυπολογισμό τους και θα θεσπιστεί λευκό μητρώο επιχειρήσεων που θα επιβραβεύεται η συνέπειά τους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider