«Αυτή τη στιγμή είμαστε σε μια διαπραγμάτευση. Αυτή η διαπραγμάτευση τι θα δείξει; Θα ανοίξει το πακέτο εκείνο της χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας και των τραπεζών», σχολίασε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας και συντονιστής για το προσφυγικό, Δημήτρης Βίτσας.

Ο κ. Βίτσας, μιλώντας στο Mega, πρόσθεσε: «Σε αυτό μέσα έχουμε κάνει μία συμφωνία 5,4 δισ. ευρώ για την επόμενη τριετία. Σε αυτό το επίπεδο θα υπάρξουν και κάποια μέτρα».

«Ήδη αυτά, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο έχουν ανακοινωθεί, εγώ μπορώ να σας πω ότι μεσοσταθμικά, αυτό σημαίνει μία επιβάρυνση που δεν είναι ιδιαίτερα τεράστια, αλλά εγώ τη θεωρώ πάντα σοβαρή», δήλωσε ο κ. Βίτσας.

«Μπορεί για τα χαμηλά εισοδήματα να είναι 5 ευρώ το άτομο το μήνα, τα υψηλότερα εισοδήματα μπορεί να είναι 15-20 ευρώ, κάπου εκεί στα 10 ευρώ μεσοσταθμικά», ανέφερε.

Όσον αφορά στην Ειδομένη, ο Δημήτρης Βίτσας είπε ότι «τις επόμενες ημέρες θα ανέβει κυβερνητικό κλιμάκιο, αν χρειαστεί και με τη συμμετοχή υπουργών, με μεταφραστές και εκπροσώπους μεταναστών στην Ελλάδα για να αρχίσουν να μεταφέρονται στα άλλα κέντρα με κριτήριο και την εθνικότητα».