Κατρούγκαλος: Ίση μεταχείριση για όλους στο ασφαλιστικό

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κατρούγκαλος: Ίση μεταχείριση για όλους στο ασφαλιστικό

Όλοι, από τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου μέχρι και το τελευταίο μπλοκάκι, θα έχουν την ίδια μεταχείριση στο ασφαλιστικό, διαμήνυσε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος εν όψει της κατάθεσης του ασφαλιστικού προς ψήφιση στη Βουλή την Πέμπτη.

Σε δηλώσεις του την Τετάρτη στον ΑΝΤ1, ο υπουργός διευκρίνισε ότι η συνταξιοδοτική δαπάνη «είναι μικρότερη για το μέλλον κατά 1% του ΑΕΠ», τονίζοντας ότι η Κυβέρνηση αποφάσισε να μοιράσει τη μικρότερη πίτα με δικαιότερο τρόπο».

Διευκρίνισε ότι αυτό σημαίνει πως θα προστατευθούν οι αδύναμοι, οι χαμηλοσυνταξιούχοι, αλλά και αυτοί που έχουν λίγα χρόνια ασφάλισης. «Θα τα πάρουμε από αυτούς που φοράνε μαντηλάκι και γραβάτα, σαν εμένα» είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στις βουλευτικές συντάξεις, ο κ. Κατρούγκαλος υποστήριξε πως «δεν είναι ευνοϊκό το καθεστώς και κανείς δεν εξαιρείται, παρά μόνο οι βουλευτές που έχουν εκλεγεί πριν το 2012».

«Οι συντάξεις των βουλευτών, των θυμάτων τρομοκρατικών οργανώσεων και οι τιμητικές των καλλιτεχνών είναι συντάξεις κατ' απονομήν, δεν είναι συντάξεις ανταποδοτικές με εισφορές τις οποίες ρυθμίζει το ν/σ» ξεκαθάρισε ο υπουργός Εργασίας.

Αναφερόμενος στο ΔΝΤ τόνισε πως «δεν αμφισβητεί μόνο αυτά που θα κάνουμε στο μέλλον αλλά και αυτά που έχουμε πράξει μέχρι τώρα». Όμως όπως υπογράμμισε «όλα θα φανούν την Πέμπτη μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Eurostat».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider